Šalies vadovė vyksta darbo vizito į Italiją

Penktadienis, gegužės 4 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė išvyksta darbo vizito į Romą, kur susitiks su Italijos Respublikos Prezidentu Sergio Mattarella. Šalies vadovė taip pat dalyvaus Lietuvos kultūros festivalio „Flux“ atidaryme, kur įteiks valstybinį apdovanojimą Birmingamo simfoninio orkestro vadovei dirigentei Mirgai Gražinytei-Tylai.

Lietuvos ir Italijos prezidentų susitikimas vyksta ypatingu metu. Italijos vadovas Prezidentės kvietimu su valstybiniu vizitu liepą lankysis Lietuvoje. O šiuo metu Italijos Prezidentas formuoja šios šalies vyriausybę, todėl tai – galimybė akcentuoti Lietuvai svarbius klausimus, kuriems reikšminga ir Italijos pozicija. Šalių vadovai aptars saugumo klausimus, bendradarbiavimą Europos Sąjungoje ir NATO, taip pat dvišalių kultūros, mokslo, verslo ryšių stiprinimą.

Penktadienio vakarą Prezidentė dalyvaus Lietuvos kultūros festivalio „Flux“ atidarymo renginyje. Dešimt dienų truksiančią šventę atidarys du tarptautinį pripažinimą pelnę Lietuvos menininkai. Viename seniausių Italijos teatrų „Teatro di Roma“ dirigentė M. Gražinytė-Tyla diriguos Santa Cecilia orkestrui. Po pasirodymo Prezidentė dirigentei įteiks valstybinį apdovanojimą – ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžių, kuriuo mūsų šalį garsinanti M. Gražinytė-Tyla buvo apdovanota Vasario 16-osios proga.

Tą patį vakarą Italijos sostinėje bus atidaryta medijų nenininko Deimanto Narkevičiaus kūrinių paroda.

Iš viso per 10 dienų festivalyje savo kūrybą pristatys daugiau kaip 80 teatro, šokio, operos, džiazo, fotografijos ir kitų sričių menininkų. Italijos publika susipažins su tokių Lietuvos kultūros grandų, kaip Jonas Mekas, Jurgis Mačiūnas, Eimuntas Nekrošius, kūriniais.

Parašykite komentarą