Pirmasis Lietuvos medžiotojų ir žvejų kolektyvų susirinkimas

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Antradienis, 2018 m. gegužės 8 d.
Renginio pradžia: 11:00
Renginio pabaiga: Antradienis, 2018 m. gegužės 8 d.
Renginio vieta: Karolina Park Hotel, Sausio 13-osios g. 2, Vilnius

Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugija (LMŽD) gegužės 8 d. sukvietė savo kolektyvų vadovus ir atstovus į pirmąjį bendrą susitikimą. Į jį planuoja atvykti apie 400 būrelių ir klubų, kuriuos vienija LMŽD, delegatai. Jie aptars šiandienos medžioklės ir žvejybos aktualijas. Į susirinkimą pakviesti Seimo ir valstybės institucijų vadovai ir atstovai. 

Tai bus masiškiausias beveik 23 tūkst. medžiotojų ir apie 15 tūkst. žvejų vienijančių LMŽD klubų ir būrelių vadovų susirinkimas. Iš viso LMŽD vienija 47 regionines medžiotojų ir žvejų draugijas bei sąjungas, kuriose yra beveik 800 klubų ir būrelių.

„Sukviesti draugijai priklausančių būrelių ir klubų vadovus nuspręsta balandį vykusiame eiliniame LMŽD suvažiavime, – sako Eugenijus Tijušas, LMŽD pirmininko pavaduotojas. – Dieną truksiančiame renginyje sieksime, kad visi norintys dalyviai galėtų pareikšti savo nuomonę, išsakyti problemas, pasiūlyti sprendimus – į visa tai bus atsižvelgta, sukonkretinta ir perduota politikams bei valdžios atstovams, kurie priima medžioklę ir žvejybą reguliuojančius sprendimus. Tikime, kad tai padės protingai spręsti su medžiokle ir žvejyba susijusius šiandienos klausimus.“

Susirinkimo dienotvarkėje numatyta svarstyti ir įvertinti politikų iniciatyvą dėl medžioklės ir mėgėjų žvejybos reglamentavimo keitimo, stambiųjų plėšrūnų ir bebrų populiacijų būklę bei valdymą, afrikinio kiaulių maro, kuris šalyje jau išguldė didesnę dalį šernų, situaciją Lietuvoje ir Europoje, nuo šių metų įvedamą elninių žvėrių medžioklę be licencijų, vandens telkinių nuomą ir įžuvinimą. Šias ir kitas aktualijas pristatys LMŽD vadovai, o taip pat specialistai: Gamtos tyrimų centro mokslininkas dr. Linas Balčiauskas, Vilniaus universiteto prof. dr. Alius Ulevičius, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Paulauskas; Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos skyriaus vedėjas Vilmantas Graičiūnas.

Renginyje taip pat bus suteikta informacija apie LMŽD medžioklės ir žvejybos trofėjų parodą, kuri rengiama Lietuvos atkūrimo šimtmečio proga ir visą vasarą vyks net dviejuose dvaruose: Alantos dvare – pagrindinė ekspozicija, Antano Smetonos dvare – geriausi šalies trofėjai ir Ukmergės krašto medžioklės ir žūklės trofėjų ekspozicija.

LMŽD būrelių ir klubų atstovų susirinkimas gegužės 8 d., antradienį, „Karolina Park Hotel“ Konferencijų centre prasidės 11 val.

Parašykite komentarą