Duris atvėrė trečiasis „Versli Lietuva“ bendradarbystės centras „Spiečius“ Tauragėje

Rūpindamasi verslumo skatinimu Lietuvoje „Versli Lietuva“ plečia paslaugų prieinamumą Lietuvos regionuose ir atidarė dar vieną bendradarbystės centrą „Spiečius“ Tauragėje. Tai jau trečioji nemokamos narystės bendradarbystės (angl. co-working space) koncepcijos aktyvaus verslo erdvė, skirta smulkiesiems verslininkams. Pirmieji du bendradarbystės centrai „Spiečius“ Alytuje ir Šiauliuose veikia nuo 2016 metų.

„Privatūs bendradarbystės centrai sparčiai plečiasi didžiuosiuose Lietuvos miestuose pralenkdami šalies regionus, tačiau atokiau nuo didmiesčių gyvenantys ir veiklą vykdantys verslininkai yra nemažiau sumanūs, veržlūs ir perspektyvūs. Džiaugiamės galėdami į Lietuvos regionus atnešti šiuolaikines, netradicines verslo erdves, skirtas kokybiškam darbui, bendradarbystei ir geresniems verslo rezultatams pasiekti“, – sako Daina Kleponė, „Versli Lietuva“ generalinė direktorė. Anot jos, bendradarbystės centai „Spiečius“ tampa ne tik regiono smulkaus ir vidutinio verslo akseleratoriais, bet ir ženkliai prisideda prie regiono verslo aktyvumo augimo.

„Mus labai džiugina faktas, kad bendradarbystės centrų „Spiečius“ rezidentų apyvarta per 2017 metais augo vidutiniškai 53 proc., kai visos Lietuvos mažų ir vidutinių įmonių apyvarta siekė vidutiniškai 13 proc. Tačiau nemažiau smagu, kai kyla naujos verslo ir bendrystės iniciatyvos, kurių nepamatuosi jokiais skaičiais. Pavyzdžiui, Alytuje veikiančio „Spiečiaus“ rezidentai, pasibaigus jų metiniams sutartiniams ryšiams su bendradarbystės centru, nusprendė susiburti į asociaciją „Dzūkijos verslo slėnis“ ir planuoja kurti privatų bendradarbystės centrą šalia „Spiečiaus“. Taigi,  „Versli Lietuva“ bendradarbystės centro koncepcija  „Spiečius“ taip pat plečiasi natūraliai ir vystosi dėka privačių iniciatyvų, o tai garantuoja  naujų verslų bei esamo verslo aktyvumo augimą Lietuvos regionuose“, – pažymi D. Kleponė.

Pasiteisinus šiam verslumo skatinimo modeliui regionuose šiais metais „Versli Lietuva“ bendradarbiaudama su vietos savivalda planuoja atidaryti dar  du bendradarbystės centrus skirtinguose Lietuvos miestuose.

Naujajame Tauragės bendradarbystės centre „Spiečius“, prie kurio įkūrimo ženkliai prisidėjo Tauragės rajono savivaldybė,  įkurta 6 kompiuterizuotos darbo vietos ir papildomos erdvės darbui smulkaus ir vidutinio verslo atstovams, kurie pasirašo nemokamos narystės 1 metų trukmės sutartis su „Versli Lietuva“. Bendradarbystės centre rezidentams nuolatinę pagalbą teikia vietoje dirbantis „Versli Lietuva“ atstovas regione, kuris teikia įvairias verslo konsultacijas, organizuoja verslo ugdymo mokymus bei renginius, esant poreikiui verslininkui suranda mentorių iš Nacionalinio mentorių tinklo, skatina naudotis kitomis „Versli Lietuva“ teikiamomis paslaugomis verslo pradžiai, plėtrai ir eksportui.

Planuojama, kad bendradarbystės cente „Spiečius“ Tauragėje vienu metus galės reziduoti 12 verslininkų. Šiuo metu Alytaus ir Šiaulių „Spiečiuje“ reziduoja po 20 verslininkų.

Parašykite komentarą