Seimas po svarstymo pritarė pelno mokesčio lengvatos individualioms įmonėms taikymo tikslinimui

Seimas po svarstymo pritarė Pelno mokesčio įstatymo pataisų projektui Nr. XIIIP-955(2), kuriuo siūloma tikslinti lengvatinio tarifo taikymo reglamentavimą.

Šiuo metu galiojančiame Pelno mokesčio įstatyme nustatyta, kad lengvatinis 5 proc. tarifas taikomas, jei įmonėje dirba ne daugiau kaip 10 darbuotojų ir metinės pajamos neviršija 300 000 eurų. Tačiau ši nuostata netaikoma tuo atveju, jeigu įmonės savininkas ar jo šeimos nariai yra ir kitų įmonių savininkai: jei abu sutuoktiniai turi individualias įmones arba vienas turi individualią įmonę, o kitas valdo daugiau nei 50 proc. uždarosios akcinės bendrovės akcijų. Tokiu atveju nei vienas jų šia lengvata pasinaudoti negali, net jei bendras abiejų įmonių darbuotojų skaičius ir bendros metinės pajamos nesiekia įstatyme nustatytų apribojimų (10 darbuotojų ir 300 000 eurų metinių pajamų).

Svarstoma pataisa siūloma nustatyti, kad to paties asmens ar jo ir jo šeimos narių valdomos įmonės, kurių bendras darbuotojų skaičius ir bendros metinės pajamos nesiekia įstatyme nustatytų apribojimų (10 darbuotojų ir 300 000 eurų metinių pajamų) galėtų taikyti lengvatinį 5 proc. pelno mokesčio tarifą.

Numatoma, kad pataisos įsigaliotų 2019 m. sausio 1 d. Jos būtų taikomos apskaičiuojant 2019 metų ir vėlesnių mokestinių laikotarpių pelno mokestį.

Projektui po svarstymo pritarė 90, prieš balsavo du, susilaikė 8 Seimo nariai.

Parašykite komentarą