Apvogė vaikus – neteko darbo

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas susitiko su lopšelio-darželio „Gintarėlis“ direktore Laimute Garbačauskiene. Neseniai pareigas pradėjusiai eiti vadovei teko principingumo išbandymas – reikėjo išaiškinti nesąžiningus darbuotojus. Direktorė pripažino, kad reikalingu momentu sulaukė Švietimo skyriaus palaikymo ir kaimynystėje gyvenančio žmogaus pagalbos. Mero nuomone, iš šio nemalonaus precedento reikėtų pasimokyti, kaip tvarkytis su netoleruotino elgesio apraiškomis.

Susitikime su Šiaulių miesto meru Artūru Visocku Laimutė Garbačauskienė prisiminė, kad, tik pradėjus eiti lopšelio-darželio „Gintarėlis“ direktoriaus pareigas, jos neapleido nuojauta, jog įstaigos virtuvėje vyksta neaiškūs dalykai. Įtarimus patvirtino greta darželio gyvenanti šiaulietė, papasakojusi apie ilgą laiką veikiančią schemą, kaip virtuvės darbuotojos nuolat savinasi vaikams skirtus maisto produktus. Netrukus direktorei pavyko darbuotojas užtikti su įkalčiais. Dvi moterys prisipažino, atsiprašė ir sutiko palikti darbą įstaigoje.

„Nors nesąžiningai besielgiančių žmonių sudrausminimas yra tarsi ir savaime suprantamas dalykas, naujam įstaigos vadovui tokia akistata ir konfliktas su ilgamečiais darbuotojais yra tikras išbandymas. Nuoširdžiai dėkoju pasirinkus sunkesnį, tačiau teisingą kelią. Mes visi labai stengiamės gerindami ikimokyklinių įstaigų aplinką, keisdami vaikų maitinimo kokybę, atnaujindami pastatus, tad labai norėtųsi ir tose įstaigose dirbančių žmonių sąmoningumo, atsidavimo. Nesąžiningam veikimui nėra ir negali būti vietos, ypač ten, kur ugdomi vaikai“,  – sakė Šiaulių meras Artūras Visockas.

Ydingos praktikos iškelti į viešumą nepabijojusi L. Garbačauskienė sakė reikalingu metu sulaukusi ir Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktorės Astos Lesauskienės, ir Švietimo skyriaus darbuotojų pagalbos bei palaikymo.

Šiaulių meras Artūras Visockas taip pat asmeniškai padėkojo pilietiškai šiaulietei, kurios pastabumas padėjo greičiau nustatyti vagiliaujančius asmenis. 

Parašykite komentarą