R. Paksas. Patnerystė mokslo ir inovacijų srityje – raktas į dviejų žemynų ateitį

„JAV yra svarbi ES partnerė mokslo, technologijų  ir inovacijų srityse, todėl labai svarbu ir toliau skatinti, plėtoti ir palengvinti mokslinį bei technologinį bendradarbiavimą tarp abiejų susitarimo pusių“, – pristatydamas Europos Parlamento rekomendacijų Europos Tarybai projektą Pramonės, mokslinių tyrimų ir energetikos komitete sakė jo narys, EP frakcijos „Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europa“ vicepirmininkas, Prezidentas Rolandas Paksas.

Europos Parlamento nario vertinimu, Europos ir Amerikos partnerystė mokslo ir inovacijų srityje yra raktas į dviejų žemynų ateitį.

Minėtu susitarimu dar penkeriems metams pratęsiamas susitarimas dėl mokslinio ir technologinio bendradarbiavimo tarp ES ir JAV vyriausybės.

Pranešėjo teigimu, bendradarbiavimas apima septynioliką įvairių sričių.

„Jis įgalins pasiekti dar daugiau technologinės pažangos, plėtoti starteginę partnerytę ir stiprinti abipusiai naudingą bendradarbiavimą, kuris sudarys palankias sąlygas ekonomikos augimui, darbo vietų kūrimui bei visuomenės gyvenimo kokybės gerinimui“, – sakė R. Paksas.

Komitete jis taip pat pristatė ir rekomendacijų Europos Tarybai projektą, kuriuo pritarima Jungtinių Amerikos Valstijų ir Europos Sąjungos bendradarbiavimo civilinės aviacijos mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros srityje memorandumo pakeitimams. 

Europos Parlamento nario R. Pakso biuro inf.

Parašykite komentarą