Savaitgalį Vilniuje vyks visuotinis Europos neįgaliųjų organizacijų suvažiavimas

Renginio tipas: Tarptautinė konferencija
Renginio data: Šeštadienis, 2018 m. gegužės 26 d.
Renginio pradžia: 09:00
Renginio vieta: Viešbutis „Radisson Blue Hotel Lietuva”, Konstitucijos pr. 20, Vilnius

Gegužės 26-27 dienomis Vilniuje vyks Europos neįgaliųjų forumo, jungiančio visų ES šalių narių neįgaliųjų organizacijas, visuotinis metinis suvažiavimas. Renginyje dalyvaus beveik 200 neįgaliųjų teisių aktyvistų. Per suvažiavimą rengiama tarptautinė konferencija apie ES viešojo sektoriaus interneto svetainių prieinamumo direktyvą ir ES struktūrinių fondų naudojimą.

Tarptautinės Europos neįgaliųjų forumo konferencijos data, laikas ir vieta: gegužės 26 d. 9 – 12 val. viešbutyje Radisson Blu Hotel Lietuva, Konstitucijos pr. 20, Vilnius.

Pagrindinė konferencijos tema – interneto pritaikymas. ES Direktyvoje numatoma, kad per ateinančius dvejus metus visos šalys narės privalės pritaikyti viešojo sektoriaus interneto svetaines žmonėms su įvairiomis negaliomis. Mobiliosios programėlės, finansuojamos iš visuomeninių lėšų, turės būti pritaikytos nuo 2021-ųjų.

Konferencijos pranešėjai pristatys Direktyvos reikalavimus, interneto pritaikymo standartus taip pat kitų šalių praktiką. Pranešimus skaitys Europos Komisijos, Europos neįgaliųjų forumo, Pasaulinio saityno konsorciumo (interneto pritaikymo standartų organizacija) ekspertai bei neįgaliųjų organizacijų nariai iš skirtingų šalių.  Daugiau informacijos apie konferencijos temas ir pranešėjus – renginio programoje.

Jei norite dalyvauti konferencijoje ar pakalbinti pranešėjus, susisiekite:

Simona Aginskaitė (Lietuvos neįgaliųjų forumas)

+37067813333

simona@lnf.lt

Daugiau informacijos apie direktyvą ir Europos neįgaliųjų forumą:

  • Direktyva (Europos Parlamento ir Tarybos direktyva dėl viešojo sektoriaus institucijų interneto svetainių ir mobiliųjų programų prieinamumo) priimta 2016 metų spalio 26 d. Europos Parlamente. Plečiantis informacinių technologijų galimybėms ir pasiekiamumui informacijos ir paslaugų teikėjai, tarp jų ir viešojo sektoriaus institucijos, vis aktyviau naudojasi internetu, kad galėtų kurti, kaupti ir teikti visuomenei būtiną informaciją ir paslaugas internetu, todėl Europos Sąjungos institucijose kilo iniciatyva viešojo sektoriaus interneto svetainių prieinamumą užtikrinti specialiu teisės aktu, kuris įpareigotų ir nustatytų vieningus standartus visoms ES šalims narėms.

<https://eur-lex.europa.eu/legal content/LT/TXT/PDF/?uri=CELEX:32016L2102&from=LT>

  • Europos neįgaliųjų forumas (EDF) – negalios organizacijų asociacija, jungianti atstovus iš visos Europos Sąjungos. Skaičiuojama, kad ES šalyse yra apie 80 milijonų žmonių su negalia.

<http://www.edf-feph.org/>

Organizatoriai, rėmėjai ir globėjai:

Konferenciją Vilniuje organizuoja Lietuvos neįgaliųjų forumas – Europos Neįgaliųjų forumo narys.

Konferencija iš dalies finansuojama projekto „Pokytis versle, viešajame sektoriuje, visuomenėje – nauji standartai diskriminacijos mažinimui“.

Renginį globoja LR ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

Renginį remia Vilniaus miesto savivadybė, Lietuvos socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Neįgaliųjų reikalų departamentas.

Parašykite komentarą