Seime – piešinių paroda „Neįgaliųjų jausmų spalvos“

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Trečiadienis, 2018 m. gegužės 30 d.
Renginio pradžia: 13:00
Renginio vieta: Seimo II rūmų parodų galerija

Gegužės 30 d., trečiadienį, 13 val. Seimo II rūmų parodų galerijoje bus pristatyta viešosios įstaigos „Dienos centras sutrikusio intelekto asmenims“ ir Kuršėnų meno mokyklos įgyvendinto projekto piešinių paroda „Neįgaliųjų jausmų spalvos“.

Parodą atvers Seimo Pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė, renginio dalyvius pasveikins Šiaulių rajono meras Antanas Bezaras, projektą ir piešinių parodą „Neįgaliųjų jausmų spalvos“ pristatys viešosios įstaigos „Dienos centro sutrikusio intelekto asmenims“ direktorė Virginija Norvaišienė ir Kuršėnų meno mokyklos mokytojos Indira Zebčiukienė, Dalia Jokubauskienė.

2017 m. viešoji įstaiga „Dienos centras sutrikusio intelekto asmenims“ kartu su Kuršėnų meno mokykla įgyvendino projektą „Neįgaliųjų jausmų spalvos“. Jo metu buvo organizuojami įstaigos lankytojų ir Kuršėnų meno mokyklos mokinių grupiniai ir individualūs susitikimai. Projekto dalyviai mokėsi dirbti komandoje ir stengėsi pažinti vienas kitą. Perprasti neįgaliųjų vidinį pasaulį padėjo įstaigos darbuotojų istorijos, kurios parašytos taip, kaip savo mintis reiškia proto negalią turintys asmenys. Nekalbančių lankytojų gyvenimo istorijas, suderintas su tėvais / globėjais, darbuotojai perteikė įsijautę į jų patiriamus jausmus, išgyvenimus. Kuršėnų meno mokyklos mokiniai susipažinę su įstaigos lankytojais, jų gyvenimo istorijomis savo susikurtus vaizdinius įprasmino piešiniuose, kurie eksponuojami parodoje. Projekto įgyvendinimo metu taip pat buvo išleista knyga apie dienos centro lankytojus, iliustruota Kuršėnų meno mokyklos mokinių piešiniais.

Parodos organizatoriai tikisi, kad ši ekspozicija padės geriau pažinti proto negalią turinčių asmenų vidinį pasaulį, patiriamus jausmus, paskatins susimąstyti, kokie mes visi skirtingi, tačiau tuo pačiu išskirtiniai ir vertingi.

„Tik buvimas kartu leidžia pažinti vienas kito vidinį pasaulį…“ – sako parodos organizatoriai.

Parodą Seimo II rūmų parodų galerijoje lankytojai gali apžiūrėti iki birželio 25 d. kasdien 8–17 val. Įėjimas laisvas.

Parašykite komentarą