„Erasmus+“ programos komanda sudrebins „We run Vilnius“ maratoną

Trečius metus nacionalinės „Erasmus+“ programos agentūros − Švietimo mainų paramos fondas  ir Jaunimo bendradarbiavimo agentūra dalyvaus „We run Vilnius“ bėgime su didžiausia  „BĖK SU ERASMUS+” komanda. Tai jau tradicija tapusi iniciatyva, kurios tikslas ne tik suburti dalį  „Erasmus+“ programos dalyvių, bet ir visuomenei parodyti, kokia didelė yra programa ir kiek daug žmonių naudojasi jos galimybėmis.

Bėgimui surinkta komanda atstovauja 49 institucijoms iš 26 šalių. Iš viso „Bėk su Erasmus+“ komandoje bėgs 597 dalyviai. Tai – didžiausia bėgime dalyvaujanti komanda, kurioje bėgs įvairaus amžiaus, išsilavinimo ir skirtinga veikla užsiimantys žmonės iš Lietuvos, Baltarusijos, Prancūzijos, Portugalijos, Ispanijos, Turkijos, Italijos, Graikijos, tolimojo Hong Kongo, Argentinos, Kolumbijos ir kt. Dalyviai iš Lietuvos atvyks ne tik iš didžiųjų miestų, bet ir iš regionų: Alytaus, Joniškio, Mažeikių, Kėdainių, Tauragės, Šilalės, Visagino ir kt.

Komandą „Bėk su „Erasmus+“ treniravo Vaida Žūsinaitė − lietuvių lengvaatletė, vidutinių ir ilgų nuotolių bėgikė, daugkartinė Lietuvos bei tarptautinių varžybų čempionė bei prizininkė, Vilniaus maratono rekordininkė, 2016 m. vasaros olimpinių žaidynių Rio de Žaneire dalyvė.

Šiais  metais Lietuva mini ne tik atkurtos valstybės 100-metį, tačiau ir 20-metį, kai Lietuvoje startavo pirmosios švietimo mainų programos. Lietuvai prieš dvidešimt metų įsijungus į Europos Sąjungos švietimo ir mokymosi mainų programą, teikiamomis galimybėmis pasinaudojo daugiau kaip 120 tūkst. šalies gyventojų, dalyvaujančių švietimo sistemoje. Europos Sąjunga per 1998-2017 metus Lietuvos švietimo projektams skyrė daugiau nei 200 milijonų eurų. Mokytojai bei dėstytojai, studentai ir moksleiviai, įmonių darbuotojai ir senjorai – studijų mainų galimybėmis  galėjo pasinaudoti visi, tikintys mokymosi visą gyvenimą idėja ir to siekiantys.

Parašykite komentarą