Tarptautinę vaikų gynimo dieną bus pagerbti geriausi vaikų draugai

Artėjant birželio 1-ajai – Tarptautinei vaikų gynimo dienai – nevyriausybinės organizacijos 13 metus iš eilės pagerbia atsakingai ir nuoširdžiai dėl vaikų dirbančius asmenis. Nevyriausybinė organizacija „NVO vaikams konfederacija“ yra įsteigusi „Geriausio vaiko draugo“ apdovanojimus, jie įteikiami per kasmetinę organizacijos šventę „Vaikų žvaigždynas“. Šiemet apdovanojimai vyks Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Jų metu bus pagerbti Europos Parlamento narė Vilija Blinkevičiūtė, Lietuvos Respublikos Prezidentės patarėja Ramunė Guobaitė-Kirslienė, „UNICEF Lietuvos“ vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė-Staniūlienė, projekto „Vaikų svajonės“ vienas iš iniciatorių Julius Gregorauskas, Vaiko raidos centro vadovė dr. Jovita Petrulytė.

„Birželio 1-oji – vasaros pirmoji diena, ji asocijuojasi su saule, džiaugsmu, nerūpestingumu, su visais tais dalykais, kurie ir turėtų priminti vaikystę. Būtent šią dieną švenčiame Vaikų gynimo dieną ir kartu norime pasidžiaugti ir tais suaugusiaisiais, kurie daugelį metų yra šalia vaikų, dirbdami su jais ir dėl jų. Kiekvienais metais yra sunku nuspręsti, kas gi taps geriausiu vaikų draugu, o tai parodo, kiek daug yra nuostabių žmonių, kurie stengiasi keisti vaikų gyvenimą mūsų šalyje“, – pasakojo „NVO vaikams konfederacijos“ atstovai. Kasmet „Geriausio vaiko draugo“ apdovanojimai skiriami įvairių specialybių, įvairiose srityse dirbantiems asmenims, savo darbu kuriantiems gražesnę visuomenę vaikams – tai ir rašytojai, ir mokytojai, ir politikai, ir gydytojai, ir verslo atstovai, ir mokslininkai.

2018 metais „Geriausio vaiko draugo“ apdovanojimų šventė rengiama Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Po apdovanojimų čia vaikų laukia įvairios pramogos – edukacinės veiklos, lietuviško ilgametražio animacinio filmo „Auksinis žirgas“ (autoriai Valentas Aškinis ir Reinis Kalnaellis) peržiūra, svajonių piešimas, vaišės.

Taip pat ši šventė – tai diena, skirta priminti apie būtinybę kurti pasaulį, kuris gerbia vaikus ir jų socialines, ekonomines, politines ir pilietines teises.

Asociacija „NVO vaikams konfederacija“ – tai didžiausia skėtinė nevyriausybinė organizacija Lietuvoje, vienijanti beveik 70 vietinių, nacionalinių ir tarptautinių nevyriausybinių organizacijų, dirbančių su vaikais ir dėl vaikų. NVO vaikams konfederacija savo veiklą vykdo nuo 2005 metų.

Pagrindinis konfederacijos tikslas – stebėti Jungtinių Tautų vaiko teisių konvencijos įgyvendinimą Lietuvoje ir teikti pasiūlymus dėl vaiko teisių šalyje įgyvendinimo ir apsaugos gerinimo. Konfederacija rengia alternatyvias ataskaitas Jungtinėms Tautoms dėl vaikų situacijos šalyje, teikia pasiūlymus valstybei vaiko gerovės klausimais, taip pat atstovauja vienijamų organizacijų interesams, rengia ir įgyvendina projektus, kurių tikslas – užtikrinti įvairiapusę vaikų gerovę.

Parašykite komentarą