Rimas Tuminas apdovanojo garsiausius Kinijos teatro žmones

Praėjusią savaitę Šanchajuje, teatre „The Majestic“ vyko įspūdinga teatrinių apdovanojimų ceremonija, kurią tiesiogiai transliavo Kinijos televizijos stotys, stebėjo kone šimtas žurnalistų, o raudonu kilimu žengė renginio svečiai. Į ceremoniją  susirinko Kinijos ir užsienio teatro ekspertai, akademikai, aktoriai, režisieriai, tarp jų ir maestro Rimas Tuminas, kurio du spektakliai praėjusią savaitę buvo rodomi Šanchajaus profesionalių teatrų festivalyje.

Renginys vainikuotas apdovanojimų ceremonija, kurioje režisieriui iš Lietuvos patikėta įteikti du apdovanojimus iš dešimties.  Pirmasis –  už geriausios pjesės  „Uraganas“ interpretaciją, kurią režisavo viena garsiausių režisierių Kinijoje –  Tian Qinxin iš Šanchajaus teatro akademijos (apdovanojimą atsiėmė Šanchajaus teatro akademijos dekanas Huang Changyong).  Antrasis apdovanojimas, kurį teikė Vilniaus mažojo teatro meno vadovas, buvo  už geriausią 2018 m. scenarijų dramai „Paprastas pasaulis“, kurią režisavo Meng Bing.

Ceremonijoje taip pat apdovanotas geriausias metų spektaklis, geriausias metų aktorius, geriausias metų režisierius ir kiti nusipelnę kūrėjai.   Vertinimo komisijoje buvo kritikai, teatro ekspertai ir meno komitetas.  Ši apdovanojimų ceremonija tai ir profesionalių teatrų festivalio „Modernios dramos slėnis“ baigiamasis renginys. Tarptautiniame profesionalių teatrų festivalyje šiemet dalyvavo net trys Vilniaus mažojo teatro spektakliai:  „Maskaradas“, „Trys seserys“ (režisuoti R.Tumino) bei monospektaklis „Dvasiniai reikalai“ (režisuoti Kirilo Glušajevo).

Vilniaus mažojo teatro informacija/parengė R.Jakimauskienė

Parašykite komentarą