Aplinkos ministras Kęstutis Navickas: parlamentaro teiginiai neatitinka tikrovės

Šiandien pasirodžiusioje naujienų portalo 15min.lt publikacijoje „Dar vieni įtakos politikams darytojai: baldininkai giriasi geriausiais norais Lietuvai“ Seimo narys socialdemokratas Algimantas Salamakinas tvirtina, kad stambiųjų medienos perdirbėjų interesams esą pasidavusi dabartinė Vyriausybė, kuri „sunaikino“ urėdijas. Pasak aplinkos ministro Kęstučio Navicko, šie pasisakymai neatitinka tikrovės.

„Pabrėžiu, kad ši Vyriausybė, vykdydama valstybinių miškų ūkio pertvarką, remiasi ne siaurais kurio nors verslo interesais, o siekia skaidraus ir šiuolaikiško miškų sektoriaus valdymo, atsižvelgusi į  Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos rekomendacijas konsoliduoti urėdijas į vieną valstybės įmonę, kuri suteiktų didžiausią grąžą valstybei“, – sako ministras.

Dabar galiojanti elektroninė prekybos valstybiniuose miškuose pagaminta žaliavine mediena sistema sudaro visiems lygias galimybes įsigyti medienos konkurencijos sąlygomis ir užtikrina didžiausią grąžą valstybei. Atsiradus reikalavimams elektroninės medienos pardavimo sistemos administratoriui, prekybos mediena procesas organizuojamas dar skaidriau ir veiksmingiau.

Pasak Kęstučio Navicko, valstybinių miškų sektorius pateko į Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) tyrimą, tačiau viena svarbi detalė tyrime liko nepastebėta. Vadovaujant tuometiniam Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkui Algimantui Salamakinui, parlamentas 2016 m. pakeitė Miškų įstatymo 11 straipsnį (miško žemės pavertimas kitomis naudmenomis), kuris puikiai atliepė žvyro ir dolomito karjerų savininkų lobistinius interesus. Tai patvirtina Specialiųjų tyrimų tarnybos pateikta antikorupcinio vertinimo išvada. 

„Tai, kad po Seimo NSGK išvadų siekiama išsisukti nuo asmeninės atsakomybės už priimtus sprendimus, – pažymi Kęstutis Navickas, – jokios nuostabos nekelia. Tai visiems žinomas ir išbandytas būdas – apjuodinti kitus“.

Parašykite komentarą