Seimo Neįgaliųjų teisių komisijos pirmininko J. Džiugelio pranešimas: „Neįgaliųjų teisių komisija kviečia susitelkti užimtumo pertvarkos proveržiui“

2018 m. birželio 5 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Visus praėjusius metus žmonių su negalia užimtumo sistemos pertvarka sunkiai skynėsi kelią biurokratiniuose labirintuose. Vieni – dėl nežinomumo baimės, kiti – gindami savo interesus, treti – dėl įstatymų netobulumo ar tiesiog manydami, kad tai nėra svarbu, vilkino procesus.

Vasarai prasidėjus darbo tempai dar labiau sulėtėjo. Tačiau neįgaliųjų užimtumo sistemos pertvarka negali laukti geresnio oro ar darbingos nuotaikos, todėl Seimo Neįgaliųjų teisių komisija (NTK) trečiadienį į posėdį kviečia visas suinteresuotas puses – socialinės apsaugos ir darbo ministrą Liną Kukuraitį, finansų ministrą Vilių Šapoką, Lietuvos darbo biržos direktorę Ligitą Valalytę, Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos („Sodros“) direktorių Mindaugą Sinkevičių, Lietuvos socialinių įmonių asociacijos ir dirbančių neįgaliųjų asociacijos vadovus, Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentą Robertą Dargį, Lietuvos darbdavių ir verslo konfederacijų generalinius direktorius, asociacijos „Investors‘ Forum“ vykdomąją direktorę Rūtą Skyrienę ir nevyriausybinių organizacijų (NVO) atstovus.

„Tikiu, kad visi drauge susėdę prie bendro stalo rasime sprendimus, kurie yra būtini visai žmonių su negalia bendruomenei. Įdarbinimo sistemą keičiame iš esmės, todėl glaudus bendradarbiavimas su verslo organizacijomis ir NVO yra svarbus“, – sakė susitikimo iniciatorius NTK pirmininkas Justas Džiugelis.

Maloniai kviečiame žiniasklaidos atstovus dalyvauti Seimo Neįgaliųjų teisių komisijos posėdyje, kuriame bus tariamasi dėl neįgaliųjų užimtumo sistemos pertvarkos proveržio ir jos teisinio reglamentavimo tobulinimo.

Posėdis vyks birželio 6 d., trečiadienį, 13 val. 315 salėje (Seimo I rūmai), Gedimino pr. 53, Vilnius. Registracija el. p. egle.zupkaitiene@lrs.lt iki 2018 m. birželio 6 d., 12.30 val.

Parašykite komentarą