Kultūros paveldo departamento pozicija dėl Kultūros ministerijos visuomenei pristatytų paveldo reformos metmenų

Renginio tipas: Spaudos konferencija
Renginio data: Trečiadienis, 2018 m. birželio 20 d.
Renginio pradžia: 10:30
Renginio vieta: Kultūros paveldo departamentas, Šnipiškių g. 3, Vilnius. 303 salė.

Š. m. birželio 20 dieną, 10.30 val., Kultūros paveldo departamente vyks spaudos konferencija, kurios metu Kultūros paveldo departamento vadovybė pristatys oficialią institucijos poziciją „Kultūros paveldo departamentas atsisako dalyvauti paveldo sistemos naikinime“ ir alternatyvią kultūros paveldo sistemos tobulinimo strateginę viziją.

Šiuo metu Kultūros ministerijoje vykstančios paveldo reformos metmenų viešos konsultacijos yra ydingas ir demokratiją imituojantis procesas, nes pateikia visuomenei svarstyti neprofesionaliai parengtą reformos projektą, neįvardinant reformos reikalingumo tikslų, nesiremiant jokiomis analizėmis ir tyrimais. Kultūros paveldo departamentas atsisako toliau dalyvauti konsultacijose ir tolimesniuose reformos svarstymuose, nes tai neveda prie kultūros paveldo puoselėjimo, o prie sistemos ir pačio paveldo naikinimo.

Spaudos konferencijoje bus pristatyta Kultūros paveldo departamento pozicija, atsakyta į klausimus, koks yra dabar siūlomų reformos metmenų tikslas ir ar tokia reforma tikrai reikalinga. Taip pat Kultūros paveldo departamentas supažindins su  kultūros paveldo sistemos tobulinimo alternatyvia vizija, kurios pagrindas yra departamento gerosios praktikos pavyzdžiai.

Spaudos konferencijoje dalyvaus Kultūros paveldo departamento direktorė Diana Varnaitė ir departamento socialiniai partneriai.

Parašykite komentarą