KARTOJAMA: Seime įvyksiančio tarptautinio seminaro dėmesio centre – prekybos žmonėmis tema

2018 m. birželio 21 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Birželio 25 d., pirmadienį, nuo 9 val. Seimo Konstitucijos salėje (I rūmai) įvyks tarptautinis seminaras „Prekyba žmonėmis globalios migracijos kontekste: nacionalinis, regioninis ir globalus aspektai“. Renginys organizuojamas Jungtinių Tautų Moterų diskriminacijos panaikinimo komitetui bendradarbiaujant su Seimo Žmogaus teisių komitetu.

Renginio tikslas – apžvelgti ir įvertinti Lietuvos Vyriausybės strategiją ir nacionalinį teisinės pagalbos modelį prekybos žmonėmis aukoms, regioninį bendradarbiavimą; taip pat pristatyti vyraujančias ir atsirandančias prekybos žmonėmis formas ir mastą Lietuvoje; tarptautinius kovos su prekyba žmonėmis standartus.

Tarptautiniame seminare bus išklausyti Lietuvos ir užsienio pranešėjų pristatymai, po kurių numatyta Lietuvos nevyriausybinių organizacijų, Užsienio reikalų ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijų atstovų, tarptautinių prekybos žmonėmis ir migracijos ekspertų (Pasaulinės darbo organizacijos, Pasaulinės migracijos organizacijos, Europos Komisijos, Jungtinių Tautų Moterų diskriminacijos panaikinimo komiteto, „UN Women“ ekspertų) interaktyvi diskusija.

Antroje seminaro dalyje Lietuvos pranešėjai kviečiami aptarti užsienio piliečių išnaudojimo atvejus, formas bei tendencijas Lietuvoje ir Lietuvos piliečių priverstinę vergystę, priverstines santuokas ir prekybą moterimis seksualiniais tikslais užsienyje.

Renginys vyks su vertimu į/iš lietuvių ir anglų kalbas.

Renginio programa.

Registracija į tarptautinį seminarą vykdoma iki birželio 22 d. 10 val. čia.

Renginys bus tiesiogiai transliuojamas internetu ir televizijos programa „Seimas – tiesiogiai“, taip pat Seimo „YouTube“ paskyroje.

Parašykite komentarą