Auklė – lizingu?

Neturite sukaupę pinigų profesionaliai auklės paieškai? Dabar jau galite gauti auklę lizingu!

Baigiantis vaiko auginimo atostogoms šeima dažniausiai pajamų turi mažiau, nei tada, kai gauna pilną atlyginimą, o pasirinkti auklę patiems nėra paprasta. Tai papildomas stresas vaiką mylintiems tėveliams: išleisi anksti į darželį – sirgs, o rasti gerą auklę – kaip?
Aukli
ų agentūra „Mama ir auklė“, dirbanti jau šešiolika metų, rado sprendimą tėvams, išeinantiems į darbą ar ieškantiems papildomų pagalbos rankų – auklė (parinkimas) išsimokėtinai. Pasirinkti auklę, priklausomai nuo periodo, galima mokant nuo penkių eurų per mėnesį. Anksčiau pasiekiamos tik turtingesnėms šeimoms, auklių agentūros paslaugos tapo įperkamos visiems tiems, kurie gali sumokėti auklei. Be to, paslaugos pradėtos teikti ne tik Vilniuje, Kaune ir į užsienį, bet ir visoje Lietuvoje.

„Aukles renkame kaip kosmonautes“ – juokauja agentūroje „Mama ir auklė“, nes atrenkamos tik viena-dvi kandidatės iš dešimt. Tėvams tą patį padaryti būtų sudėtinga: jie neturi nei psichologinių testų, nei specializuotos patirties, renkasi „iš akies“. Tikroje auklių agentūroje tikrinami ne tik dokumentai, žinios apie vaikus, bet ir psichika: tai daug svarbiau, nei išsilavinimas ar kalbų mokėjimas.

Kartais praverčia ir „Mamos ir auklės“„vertimų“ paslauga – skirtingų profesijų žmonėms prireikia pagalbos, jog susikalbėtų. Pasiklausę abiejų pusių – auklės ir tėvelių – kartais girdime, kad jie kalba apie tą patį, bet nesutaria. Pakanka nedidelės pagalbos, kad atsirastų abipusis supratimas.

Auklės dirba šeimose su vaikais nuo pat naujagimio iki paauglio: pagalbininkės prireikia ir antro besilaukiančiai mamai, kai pirmagimis dar mažiukas, ir patyrusių auklių, kurios dirbtų su dvynukais, trynukais, įvairiais grafikais dirbančių ir „darželinukų auklių“, ir auklių-guvernančių vyresniems vaikams, kurios palydi į būrelius ar nakvoja, kai tėvai komandiruotėse. Auklė pagelbėti gali visada, kai nedirba darželis ar nepadeda močiutės, gelbsti vienišus tėvus, važiuoja kartu atostogų ir net dirba jachtose. Įdomių istorijų apie aukles ir tėvus galite paskaityti knygoje „Kaip pasirinkti auklę“, kurioje – daugybė agentūroje sukauptos patirties.

Parašykite komentarą