Seimas paskyrė kitą komitetą Politinių partijų įstatymo pataisų svarstymui

Seimas po svarstymo paskyrė kitą – Teisės ir teisėtvarkos komitetą – Politinių partijų įstatymo 2 ir 21 straipsnių pataisų projekto Nr. XIIIP-2266, kuriuo siūloma keisti politinių partijų finansavimo sistemą, svarstymui.

Po pateikimo procedūros pagrindiniu šio klausimo svarstyme buvo paskirtas Biudžeto ir finansų komitetas. Jis savo išvadoje siūlė grąžinti projektą iniciatoriams patobulinti, atsižvelgiant į Seimo kanceliarijos Teisės departamento, Vyriausiosios rinkimų komisijos bei Teisingumo ministerijos pastabas ir pasiūlymus. Tokiai nuomonei pritarė 55, prieš balsavo 51, susilaikė 7 Seimo nariai.

Remiantis Seimo statuto 151 straipsniu, alternatyvaus balsavimo būdu pagrindiniu komitetu šio klausimo svarstyme paskirtas Teisės ir teisėtvarkos komitetas. Už tokį sprendimą balsavo 58 Seimo nariai, už Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetą – 57 Seimo nariai. Klausimą taip pat nuspręsta svarstyti skubos tvarka.

Projektu siūloma nustatyti, kad du trečdaliai valstybės biudžeto skirtų asignavimų būtų paskirstomi politinėms partijoms proporcingai jų narių, išrinktų Lietuvos Respublikos Seimo nariais, skaičiui ir vienas trečdalis asignavimų – politinėms partijoms proporcingai jų narių, išrinktų savivaldybių tarybų nariais, skaičiui. Taip pat siūloma įtvirtinti, kad tais atvejais, jeigu politinė partija ar jos frakcija Seime suskyla ir registruojama nauja politinė partija, turinti daugiau partijos narių Seimo narių nei buvusi partija, valstybės biudžeto asignavimų dalis, paskirta už išrinktus Seimo narius, padalinama tarp šių abiejų parlamentinių partijų proporcingai pagal esamą jų narių skaičių Seime.

Parašykite komentarą