Kėdainiuose su oficialiu vizitu lankėsi Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis

Gegužės 22 dieną Kėdainių rajone lankėsi Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis. Vizito tikslas –  su rajono vadovu Sauliumi Grinkevičiumi ir savivaldybės administracijos direktoriumi Ovidijumi Kačiuliu aptarti aktualias ekonomines, socialines, švietimo ir aplinkosaugos problemas.

Kėdainių rajono savivaldybės meras S. Grinkevičius džiaugėsi pirmu Ministro Pirmininko vizitu Kėdainiuose.

„Nors Ministro Pirmininko S. Skvernelio darbotvarkė buvo griežtai suplanuota, tačiau jis džiaugiasi turėdamas progą aptarti kėdainiečiams opias problemas, drauge aplankyti miesto objektus, susitikti su įmonių ir įstaigų atstovais, gyventojais“, – kalbėjo S. Grinkevičius.

Svečio vizito metu buvo aplankytos Kėdainių gydymo įstaigos – VšĮ Kėdainių ligoninė ir VšĮ Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centras (PSPC). Apžiūrėtas miesto stadionas ir susitikta su Šviesiosios gimnazijos bei akcinės bendrovės „Lifosa“ atstovais.

Ministras Pirmininkas pažadėjo, kad Kėdainių PSPC Odontologijos korpusui ieškos būdų, kaip skirti papildomų lėšų. Taip pat kalbėta apie galimybes tęsti Akademijos ir Šviesiosios gimnazijų  renovavimo darbus.

Planuojama 2019 m. iš valstybės investicijų programos Kėdainių stadiono rekonstrukcijai skirti 106 tūkst. o 2020 m. – 1 545 tūkst. eurų ir sėkmingai užbaigti šį projektą.

Ministras Pirmininkas S. Skvernelis pažymėjo, kad būtina taip pat spręsti aplinkosaugos problemas.

„Aplinkosauginiai klausimai, kaip valymo įrenginiai, sąvartynas, išlieka aktualūs. Turi būti priimti ir tam tikri sprendimai. Tai kalbėta su rajono meru ir gyventojais. Aplinkos ministerijos laukia išties didelis darbas įgyvendinant visus aplinkosauginius projektus, dėl kurių priimti sprendimus buvo galima ir kur kas anksčiau, pasinaudojant Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis“, – sakė Ministras Pirmininkas.      

Premjeras, apsilankęs Kėdainių šviesiojoje gimnazijoje bei apžiūrėjęs sustabdytus gimnazijos priestato darbus, vizitą Kėdainiuose baigė  AB „Lifosa“, kuri 2018-aisiais mini 55 metų veiklos sukaktį. Šiuo metu didžioji dalis visos parduodamos produkcijos eksportuojama net į 45 pasaulio šalis.

Meras S. Grinkevičius džiaugėsi dalykiniu bei svarbiu susitikimu su Ministru Pirmininku ir jį pakvietė į artėjančią Miesto šventę, kuri vyks rugsėjį.

Kėdainių rajono savivaldybės ir Vyriausybės informacija bei nuotraukos

Parašykite komentarą