Kultūros pasas – kultūros pažinimo ir patirties ugdymas nuo pradinių klasių

Birželio 24 d. baigėsi terminas teikti pasiūlymus, kaip būtų galima patobulinti Kultūros ministerijos parengtą kultūros paso koncepcijos projektą. Kultūros bei Švietimo ir mokslo ministerijos, įvertinusios šiuos pasiūlymus, patikslins ir patvirtins kultūros paso koncepciją.

Pagrindinė gautų atsiliepimų išvada – tai reikalinga ugdymo priemonė, kultūros paso idėja atitinka mokinių poreikius. Tačiau dar norima gauti detalesnių atsakymų, kaip bus organizuojamas mokinių pavėžėjimo į kultūros ir meno įstaigas, dėl kultūros paso administravimo, atskirų šio projekto įgyvendinimo detalių.

Liepos mėnesį planuojama paskelbti kvietimą teikti siūlymus kultūros paso paslaugų atrankai. Savo projektus galės teikti kultūros ir meno įstaigos, menininkai ir kultūros edukatoriai, kurie rengia ir siūlo mokiniams kultūros ir meno renginius, kultūrinės edukacijos užsiėmimus ar kultūros ir meno renginius, papildytus kultūrine edukacija.

Pirmoji kultūros paso paslaugų, sudarančių kultūros paso rinkinį, atranka bus skirta pradinių klasių mokiniams. Planuojama, kad nuo 2018 m. rugsėjo 1 d. pradinukai jau galės naudotis savo kultūros pasų teikiamomis paslaugomis.

Kultūros pasas – ilgalaikė priemonė, skirta visų Lietuvos mokinių kultūros pažinimo įpročiams ugdyti ir jų kultūros patirčiai plėsti, teikiant jiems kultūros ir meno paslaugas.

Plačiau apie kultūros pasą ir jo tikslus galima rasti Kultūros paso koncepcijos projekte.

 

Daugiau informacijos:

Ryšių su visuomene ir strateginės komunikacijos skyrius,

tel. +370 671 99451, +370 608 47701,el. p. vrs@lrkm.lt

Parašykite komentarą