Tuščios parodų sienos virto vaikų meno kūriniais

Iniciatyva „8 minutė“ tęsiasi – vaikai kartu su savo tėvais išlaisvino fantaziją ir kūrybiškumą, įvairiomis spalvomis nudažydami „Litexpo“ parodų sienas. Daugiau nei 30 mažųjų vakar tapo menininkais ir sienas, nuo kurių buvo nukabinti paveikslai, prikėlė naujam gyvenimui.

„Pasibaigus šiuolaikinio meno mugei „ArtVilnius“ salėse lieka tik nestandartinės, baltos sienos, kurias išardome ir sunaikiname. Dar pernai, išvykus menininkams ir ištuštėjus erdvėms, kilo idėja bent trumpam jas atgaivinti – sukvietėme darbuotojų vaikus, kurie šias sienas išmargino įvairiausiais piešiniais. Šiemet norėjome, kad tokį džiaugsmą patirtų dar daugiau mažųjų, todėl duris atvėrėme ne tik darbuotojų, bet ir viso miesto vaikams, taip prisidėdami prie iniciatyvos „8 minutė“, – sako Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“ vadovas Justinas Bortkevičius.

Ši iniciatyva skatina tėvus praleisti daugiau prasmingo, kokybiško laiko su vaikais. „Bendravimas kuriant, išlaisvinant vaizduotę, suteikia galimybę geriau pažinti savo vaikus, suprasti jų emocijas, paskatinti atsiverti. Kūrybinėse dirbtuvėse tėvai kartu su vaikais siekia bendro tikslo, dalinasi idėjomis, fantazuoja, taip mažieji jaučia didesnį dėmesį ir mėgaujasi buvimu kartu“, – kalba žaislų parduotuvės „Children City“ direktorė ir viena iš iniciatyvos „8 minutė“ atstovių Simona Jasiškytė. 

Vakar baltos sienos virto spalvotomis, ant jų atsirado netikėčiausi piešiniai. Vaikai kartu su tėvais galėjo nevaržyti savo vaizduotės, dideli teptukai, didelės sienos leido gimti dideliems jų meno kūriniams. Renginio metu susirinkusius linksmino švenčių organizatorių „Linksmas lagaminas“ animatorės, kurios mažiesiems suteikė dar daugiau malonių įspūdžių.

Miesto gyventojų dėmesį pritraukusią iniciatyvą planuojama tęsti ir kitąmet. „Paliksime dar daugiau baltų sienų, kad linksmai praleisti laiką galėtų dar daugiau vaikų“, – žada J. Bortkevičius.

Parašykite komentarą