Premjeras: garbės konsulų veikla – Lietuvos sėkmės istorijos dalis

Ministras Pirmininkas Sauliaus Skvernelis dalyvavo tradiciniame Lietuvos Respublikos garbės konsulų susitikime Vyriausybės rūmuose.

„Dažnai garbės konsulų veikla tarsi nepastebima, tačiau nėra jokios abejonės, kad jūsų indėlis į Lietuvos valstybės sėkmės istoriją nemažas. Tad leiskite nuoširdžiai padėkoti jums už nuveiktus darbus ir patikinti, kad Vyriausybė jūsų veiklą labai vertina. Jūsų patarimai, iniciatyvos yra neatskiriama Lietuvos pasiekimų pristatymo, įvaizdžio  ir mūsų valstybės sėkmės užsienyje dalis“,- sakė premjeras.  

Pristatydamas šalies ekonominę raidą premjeras pabrėžė, kad vidutinis bruto (neatskaičius darbuotojo mokesčių) darbo užmokestis šalyje jau pasiekė 900 EUR ir yra 8,6 proc. didesnis nei prieš metus, bendrojo vidaus produkto augimo tempai vieni didžiausių  ES –  2017 m tai sudarė 3,9 proc.

Pasak Vyriausybės vadovo, šalies pažanga akivaizdi ir šalies tarptautiniame vertinime. Šių metų pradžioje Lietuva oficialiai tapo asocijuota Europos branduolinių mokslinių tyrimų organizacijos (CERN) nare, prisijungėme prie Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO).

Kalbėdamas apie vykdomų struktūrinių reformų mokesčių, pensijų, švietimo, sveikatos, inovacijų, šešėlio mažinimo srityse svarbą, Vyriausybės vadovas akcentavo jų naudą žmonėms, socialinės atskirties mažinimą. Lietuva turi tapti konkurencingiausio darbo apmokestinimo valstybė Baltijos šalyse, patraukliausia šalis investicijoms regione.

Itin svarbus garbės konsulų indėlis siekiant, kad Lietuvos verslas nuolat plėstų veiklos geografiją ir  Lietuvoje gausėtų užsienio investicijų. Kitas reikšmingas veiklos baras – konsulinė pagalba Lietuvos piliečiams susidūrus su netikėtai užklupusiomis situacijoms. Šalies pristatymas, kultūrinė ir meno diplomatija – taip pat itin svarbus garbės konsulų veiklos laukas.

Į 7-ąjį Lietuvos garbės konsulų suvažiavimą šiemet atvyko 153 garbės konsulai iš 68 pasaulio valstybių. Iš viso Lietuva yra paskyrusi 220 garbės konsulų 94-iose šalyse.

Parašykite komentarą