Premjeras S.Skvernelis: Italija yra patikima Lietuvos partnerė

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis susitiko su Italijos respublikos prezidentu Sergio Mattarella. Italijos vadovas mūsų šalyje su valstybiniu vizitu lanksoi  Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio proga.

Per susitikimą premjeras pabrėžė, kad Italija yra patikima Lietuvos partnerė. Lietuva labai vertina aktyviai plėtojamus politinius, ekonominius ir kultūrinius ryšius, esame artimi ES ir NATO sąjungininkai. Ministras Pirmininkas akcentavo, kad Vyriausybė skiria didelį dėmesį ir solidariai remia ES iniciatyvas, nukreiptas į ES saugumo ar pamatinių vertybių principų laikymąsi. Lietuva labai vertina Italijos vaidmenį siekiant palaikyti tarptautinę taiką ir saugumą, šios šalies įtaką tarptautinėse organizacijose.

Italijos prezidentui Ministras Pirmininkas palinkėjo sėkmės šiais metais pirmininkaujant Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai (ESBO) ir priminė, kad tai didelis iššūkis, Lietuvai tekęs 2011 m. Susitikime dėmesys skirtas ir migracijos iššūkių sprendimams.

Per dvišalį susitikimą buvo prisiminti kelis šimtmečius siekiantys valstybių istoriniai  ryšiai. Lygiai prieš 500 metų (1518 m. balandžio 18 d.) Lenkijos karalius ir Lietuvos didysis kunigaikštis Žygimantas Senasis vedė kunigaikštytę Boną Sforcą, kilusią iš garsios Milano Sforcų giminės. Tada į Lietuvą plūstelėjo didelė itališkos kultūros banga, o italų architektų ir dailininkų sukurti darbai sudaro reikšmingą Lietuvos kultūros ir meno paveldo dalį.

Vyriausybės vadovas taip pat atkreipė dėmesį į itin aktyvų ir dvišalį prekybinį – ekonominį bendradarbiavimą, augančius turistų srautus,  ekonominius ryšių plėtrą aukštųjų technologijų, inovatyvių paslaugų sektoriuose ir inovatyviose tradicinių pramonių šakose.

Parašykite komentarą