Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės kalba teikiant Valstybės apdovanojimus Valstybės dienos proga

Gerbiamieji,

sveiki susirinkę į vieną iškiliausių ceremonijų, kai Valstybės dieną norime ypatingai pagerbti ir pabrėžti žmogaus, visų pirma – piliečio – svarbą valstybei ir jos pažangai.

Šiemet tai dar ir Lietuvos valstybingumo atkūrimo šimtmetis, kada pati istorija labai įtikinamai kalba apie tai, jog mūsų žingsniai, darbai, ryžtas ir drąsa nelieka be pėdsako.

Taigi ir šis, jau prasidėjęs naujas mūsų valstybės šimtmetis taip pat kuria savą – šiuolaikinį pasakojimą.

Šiandien, Valstybės dieną, labiausiai norisi pabrėžti tai, kas jau nuveikta, ir padėkoti visiems, kurie iš širdies dirba Lietuvai. Tiems, kurių pilietiškumas – ne poza ir ne tušti žodžiai, kuriems ši šalis – svarbiausia pasaulyje.

Tai Jūsų dėka Lietuva per mažiau nei tris dešimtis metų nuėjo tokį valstybingumo kelią, kad šiandien drąsiai lygiuojasi su daugeliu Europos ir kitų pasaulio valstybių, su kuriomis mus sieja tvirti draugystės ryšiai.

Šie laimėjimai – geriausia pagarbos išraiška visiems, kurie kadaise sukūrė ir atkūrė šią valstybę. Kurių išmintis ir drąsa lėmė, kad šiandien turime Lietuvą – tikruosius savo namus, kuriais labai didžiuojamės.

Dėkoju, kad Jums rūpi Lietuva.

Visiems, kurie čia gyvena, augina vaikus, siekia ateities tikslų, dalyvauja valstybės gyvenime. Ir gausiems užsienio šalių bičiuliams, be kurių pagalbos, palaikymo ir padrąsinimo nebūtume taip toli nuėję.

Sveikinu su Valstybės diena!

Parašykite komentarą