Seime posėdžiauja Pasaulio lietuvių bendruomenės XVI Seimas

Seimo kanceliarijos nuotraukos (aut. – Olga Posaškova)

Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) vėliavos, jungiančios keturiasdešimt penkių pasaulio šalių bendruomenes, pakėlimu Nepriklausomybės aikštėje prasidėjo PLB XVI Seimo posėdžių sesija. Sveikindamas iš visų pasaulio kampelių susirinkusius lietuvius Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos pirmininkas Antanas Vinkus pabrėžė, kad „vėliava – tai simbolis, kuris telkia vienybei ir liudija po ja susirinkusios bendruomenės širdžių bendrystę“.

Nepaprastai didelę PLB reikšmę Lietuvos valstybės gyvavimui ir tautinės tapatybės išsaugojimui akcentavo PLB XVI Seimo posėdžių sesijos dalyvių pasveikinti atvykęs Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus, pavadindamas šią organizaciją „gilios tautinės atminties bendruomene“.

„Mes buvome sukūrę savo nepriklausomą Lietuvą Jungtinėse Amerikos Valstijose ir joje gyvenome“, – kalbėjo buvusi ilgametė PLB pirmininkė Regina Narušienė ir pabrėžė, kad „1990 m. kovo 11 d. atkūrus nepriklausomą Lietuvos valstybę, Jungtinėse Amerikos Valstijose saugotą nepriklausomos Lietuvos jausmą nuoširdžiai perdavėme Lietuvai“. Nuo tada pagrindinis PLB konstitucijoje įrašytas PLB ir PLB Seimo tikslas – Nepriklausomos Lietuvos valstybė ir už jos ribų gyvenančių tautiečių lietuvybė – tapo dar aktyviau įgyvendinamas.

Tačiau už Lietuvos ribų gyvenančių tautiečių lietuvybės išsaugojimas nuolat kintančiame pasaulyje išlieka rimtu iššūkiu. Spręsti šią ir kitas problemas, su kuriomis susiduria užsienyje gyvenantys lietuviai, padeda Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisija. Pranešimą apie komisijos darbą, priimtas rezoliucijas PLB XVI Seimo nariams skaitė komisijos pirmininkas A. Vinkus. Apie komisijos ateitį, pasaulio lietuvių bendruomenės indėlio į komisijos darbą didinimą įžvalgomis dalinosi komisijos kopirmininkas dr. Rimvydas Baltaduonis iš Vašingtono.

Šiandien PLB XVI Seimas tęsia darbą, o paskutinę posėdžių dieną priims rezoliucijas ir nutarimus, kuriuos pristatys liepos 12 d. spaudos konferencijoje.

PLB Seimas nuotraukų galerijoje.

PLB Seimo vaizdo įrašas.

Parašykite komentarą