Seimo LSDD frakcijos pranešimas: „Seimo Etikos ir procedūrų komisijos sprendimas: konservatoriai Seimo Pirmininko pavaduotojo G. Kirkilo atžvilgiu pasielgė neetiškai“

2018 m. liepos 11 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Lietuvos Respublikos Seimo Etikos ir procedūrų komisija išnagrinėjusi Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) frakcijos kreipimąsi pripažino neetišku konservatorių Jurgio Razmos ir Gabrieliaus Landsbergio elgesį.

LSDD frakcija kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno Gabrieliaus Landsbergio ir seniūno pavaduotojo Jurgio Razmos viešų kaltinimų Seimo Pirmininko pavaduotojui Gediminui Kirkilui, neva jis birželio 29 d. posėdžiui vadovavo neblaivus. Susipažinusi ir išnagrinėjusi pateiktą medžiagą, Seimo posėdžio vaizdo ir garso įrašus, Seimo Etikos ir procedūrų komisija nustatė, kad J. Razmos ir G. Landsbergio pasisakymai G. Kirkilo atžvilgiu yra neetiški, nepagrįsti faktais ar įrodymais ir nederantys Seimo nariams.

„Nemanau, kad Seimo nariai turėtų svaidytis tokio pobūdžio nepagrįstais kaltinimais. Akivaizdu, kad buvo siekiama sutrikdyti tam tikro klausimo svarstymą, tačiau etikos ir padorumo ribos bet kokiu atveju turi būti išlaikytos“, – sakė Seimo LSDD frakcijos seniūnas Andrius Palionis.

Etikos ir procedūrų komisija ragina visus Seimo narius vengti nepagrįstų įrodymais kaltinimų, teiginių ir prielaidų, galinčių sumenkinti Seimo narių bei Seimo reputaciją.

Parašykite komentarą