Lietuvoje lankosi įtakinga europarlamentarė Rebecca Harms – EP pranešėja Ignalinos AE finansavimo klausimu

Lietuvoje lankosi europarlamentarė iš Vokietijos Rebecca Harms. Ją Europos Parlamentas (EP) paskyrė pagrindine pranešėja dėl Europos Sąjungos finansinės paramos Ignalinos branduolinės jėgainės uždarymui būsimoje finansinėje perspektyvoje.

Pasak R. Harms, vizito tikslas – išsiaiškinti, ar Ignalinos AE uždarymui Europos Komisija siūlo pakankamą finansinę paramą, taip pat sužinoti Lietuvos nuomonę dėl siūlomų naujų finansavimo sąlygų: „Kaip EP pranešėja Ignalinos AE finansavimo klausimu, atvykstu į Lietuvą susitikti su Vyriausybės atstovais, ekspertais, ir išsiaiškinti, ar siūlomas finansavimas pakankamas numatytiems darbams saugiai atlikti. Tinkamas šios Černobylio tipo elektrinės uždarymo finansavimas yra būtinas, norint užtikrinti regiono ir visos ES gyventojų saugumą“.

Pirmadienį EP narė Rebecca Harms lankysis uždaromoje Ignalinos AE, kur kartu su Lietuvos, Europos Komisijos, Europos rekonstrukcijos ir Plėtros banko atstovais nagrinės uždarymo darbų pažangą. Parlamentarė taip pat susitiks su regiono spauda bei visuomenės atstovais.

Antradienį Europos namuose R.Harms dalyvaus aukšto lygio diskusijoje Ignalinos AE uždarymo finansavimo klausimu, susitiks su vyriausybės, žiniasklaidos atstovais.

EP Žaliųjų/ELA grupės narė R. Harms yra garsi Vokietijos ir ES politikė, už kritiką Vladimiro Putino režimui įtraukta į Rusijos „juodąjį sąrašą“. R. Harms yra „Euronest“ parlamentinės asamblėjos, kuri susieja Europos Parlamentą su Ukrainos, Moldovos, Armėnijos, Azerbaidžano ir Gruzijos parlamentais, bendrapirmininkė, aktyvi Ukrainos rėmėja.

Parašykite komentarą