Tarp pirmųjų diegiant LEAN – Aplinkos ministerija

Aplinkos ministerija, savo veikloje pradėjusi diegti šiuolaikinės vadybos sistemos LEAN metodus, yra viena pirmųjų tarp visų 14 šalies ministerijų, kurios įgyvendins šiam tikslui skirtą Vyriausybės projektą.

Pagrindinis LEAN metodų, kurie vis labiau įsitvirtina ir viešajame sektoriuje, tikslas – sukurti didžiausią vertę su mažiausiai išteklių. Viešajame sektoriuje tai reiškia, kad įstaigos žmogiškieji ir materialiniai ištekliai turi būti naudojami optimaliau, o visuomenei, institucijoms, privačiam sektoriui turi būti teikiamos kokybiškesnės paslaugos.

„Tapti viena pirmųjų Vyriausybės LEAN projektą įgyvendinančių ministerijų nusprendėme, siekdami, kad mūsų turimi ištekliai būtų labiau orientuoti į rezultatus, o ne į procesus, – sako Aplinkos ministerijos kanclerė Vilija Augutavičienė. – Beje, jau turime išteklių taupymo patirties. 2012 m. įsidiegėme aplinkosaugos vadybos ir audito sistemą, ir ji padėjo mums sutaupyti, pavyzdžiui, beveik dvi tonas biuro popieriaus“.

Šią vasarą Aplinkos ministerijos struktūriniai padaliniai ėmėsi iš esmės peržiūrėti savo veiklos stebėsenos metodus. Diegiant LEAN, siekiama identifikuoti vadinamuosius nuostolius – nebūtinus, nekuriančius vertės procesus ir veiksmus. Tikimasi, kad peržiūrint veiklos vertinimo rodiklius, pavyks sukurti rezultatais ir pridėtinės vertės kūrimu pagrįstą veiklos stebėsenos kultūrą.

Parašykite komentarą