Naršymas traukiniuose: paaiškėjo, kurio operatoriaus interneto greitis didžiausias

Technologijų lyderės „Tele2“ klientai, Lietuvoje keliaujantys traukiniais, naudojasi sparčiausiu internetu. Tai paaiškėjo Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybai (RRT) pradėjus vykdyti ir skelbti kontrolinius matavimus, atliktus važiuojant šalies geležinkelių maršrutais.

„Šiuolaikiniame pasaulyje galimybė laisvai bendrauti yra kaip niekad svarbi – klientai nori nevaržomai naršyti visur, net ir keliaudami traukiniais. Nuolatos plečiame tinklo aprėptį, kad užtikrintume kuo geresnes paslaugas“, – sakė Valerij Kovzan, „Tele2“ technikos direktorius Baltijos šalims.

RRT alikti matavimai rodo, kad vidutinė operatoriaus „Tele2“ teikiamo 4G interneto sparta yra 37,98 megabitų per sekundę – 4,97 proc. ir 38,96 proc. didesnė nei kitų operatorių.

Be to, RRT internetinėje svetainėje skelbiama, kad „Tele2” tinkle buvo įvykdyta ir daugiausia sėkmingų kontrolinių LTE interneto priegos matavimų – 4,71 proc. ir 8,88 proc. daugiau nei kitų operatorių tinkluose. Tai reiškia, kad 4G ryšis keleiviniuose traukiniuose, važiuojančiuose šalies geležinkeliu, dažniausiai buvo užfiksuotas būtent minimo operatoriaus tinkle.

Anot V. Kovzan, operatorius ir toliau ketina skirti ypatingą dėmesį 4G plėtrai Lietuvos traukinių maršrutų teritorijose – kaip tik šiuo metu vyksta bandymai, skirti papildomiems ryšio gerinimo darbams.

Į ryšio kokybės gerinimą pirmąjį 2018 m. pusmetį „Tele2“ investavo 5,6 mln. eurų. Ypač daug dėmesio skiriama 4G+ tinklo vystymui, kuris „Tele2“ tinkle dengia jau 88 proc. Lietuvos gyventojų ir greitai pasieks 4G dengimo lygį.

Lietuvoje veikia 1244 „Tele2“ 4G, 4G+ ir 4G++ bazinės stotys.

Duomenys apie interneto spartą, signalo stiprumą ir dinamiką, važiuojant keleiviniais traukiniais šalies geležinkelių maršrutais, yra pateikti RRT internetinėje svetainėje http://matavimai.rrt.lt/rail.html.

Parašykite komentarą