VKEKK suderino AB „Panevėžio energija“ investicinį projektą

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK), siekdama užtikrinti patikimą ir nepertraukiamą Kupiškio vartotojų aprūpinimą šilumos energija, suderino AB „Panevėžio energija“, atsakingos už šilumos tiekimą šiame mieste, investicinį projektą – Kupiškio miesto katilinės rekonstrukciją. Suderinta projekto vertė – 3389,21 tūkst. Eur.

Šis investicijų projektas įgyvendinamas atsižvelgiant į tai, kad nepriklausomas šilumos gamintojas AB „Simega“ planuoja nutraukti šilumos gamybos veiklą  – tai yra vienintelis tiekėjas, iš kurio šiuo metu perkamas visas šilumos kiekis, reikalingas Kupiškio miesto poreikiui patenkinti. 

AB „Panevėžio energija“ planuoja įsigyti iš AB „Simega“ turtą, susijusį su šilumos gamyba Kupiškio mieste: esama katilinė yra prijungta prie centralizuotos šilumos tiekimo sistemos, o tinkamai organizuojant jos rekonstrukcijos darbus, t. y. įrengiant naują 3 MW biokuru kūrenamą vandens šildymo katilą ir pastačius 9 MW biokuru kūrenamą katilą vietoje 12 MW garo katilo, bus užtikrintas nepertraukiamas šilumos tiekimas vartotojams.

Preliminariais skaičiavimais, įgyvendinus investicinį projektą su ES parama, šilumos kaina vartotojams mažės 0,072ct/kWh.

Parašykite komentarą