Seime bus pristatytos dvi parodos – dailininkės S. Kaziūnaitės ,,Savirijos tekstilė“ ir Panevėžio Kastyčio Ramanausko lopšelio-darželio keliaujanti paroda „Tautinė lėlė“

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Trečiadienis, 2018 m. rugpjūčio 1 d.
Renginio pradžia: 13:00
Renginio pabaiga: Trečiadienis, 2018 m. rugpjūčio 1 d.
Renginio vieta: Seimo III rūmų parodų galerija

2018 m. rugpjūčio 1 d. pranešimas žiniasklaidai

 

Šiandien, rugpjūčio 1 d., 13 val. Seimo narys Povilas Urbšys atvers Seimo III rūmų parodų galerijoje eksponuojamas dvi parodas – dailininkės Savirijos Kaziūnaitės ,,Savirijos tekstilė“ ir Panevėžio Kastyčio Ramanausko lopšelio-darželio keliaujančią parodą „Tautinė lėlė“. Renginyje dalyvaus ir parodų autoriai.

Tekstilininkė Savirija Kaziūnaitė (Lietuvos dailininkų sąjungos narė nuo 1992 m.) kuria gobelenus, audžia, piešia ant šilko. Savo kūryboje naudoja japonų šibori, šenilo, vilnos vėlimo ir autorinę techniką. Surengė 15 personalinių parodų, dalyvavo daugiau kaip 90-yje grupinių parodų ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Bendradarbiaudama su architektais išaudė gobelenus visuomeniniams ir privatiems interjerams.

„Gobelenas yra rankų darbo unikalus sieninis kilimas, kuris audžiamas ant paprastos konstrukcijos rėmo. Tekstilei reikia mokėjimo, patyrimo ir kantrybės. Pagal iš anksto sukurtą piešinį – vadinamąjį kartoną, stipriai įtempti metmenys perpinami spalvotų siūlų ataudais. Rankinis gobeleno audimas iš audėjo reikalauja meninės nuovokos, kruopštumo ir daug laiko. Naudojama tik adata. Technikos šaknys siekia antikos laikus“, – sako S. Kaziūnaitė.

Panevėžio Kastyčio Ramanausko lopšelis-darželis 2017-aisiais, Tautinio kostiumo metais, organizavo respublikinę akciją „Tautinė lėlė“. Prie šios akcijos noriai prisijungė ikimokyklinių ir priešmokyklinių ugdymo įstaigų pedagogai, ugdytiniai ir jų tėveliai iš visos Lietuvos. Keliaujanti paroda „Tautinė lėlė“ buvo eksponuojama Vilniaus nacionalinėje M. Mažvydo ir Panevėžio bibliotekose. Dovanodama šią parodą Panevėžio Kastyčio Ramanausko lopšelio-darželio bendruomenė visiems linki, kad šis projektas ugdytų tautinę dvasią visų piliečių širdyse.

Parodos Seimo III rūmų parodų galerijoje bus eksponuojamos iki rugpjūčio 31 d.

Daugiau informacijos apie parodą:

Seimo nario Povilo Urbšio padėjėja

Gema Jurgelevičienė

Tel. (8 5) 239 6621, el. p.  gema.jurgeleviciene@lrs.lt

Parengė

Informacijos ir komunikacijos departamento

Ryšių su visuomene skyriaus vyriausioji specialistė

Laima Šandarienė

Tel. (8 5) 239 6206, el. p. laima.sandariene@lrs.lt

Parašykite komentarą