Kviečiame teikti paraiškas į Pavilion Dance South West organizuojamą stažuotės-rezidencijos programą

Pavilion Dance South West bendradarbiaudamas su Lietuvos kultūros institutu ir Lietuvos Respublikos ambasada Jungtinėje Karalystėje kviečia šokėjus ir jų grupes gyvenančius arba turinčius tiesioginį ryšį su Lietuva pretenduoti į debiutuojančio menininko (Discovery Artist) stažuotę-rezidenciją.

Nugalėtojai bus pakviesti praleisti dvi savaites Pavilion Dance South West namuose Bornmute (Bournemouth), esančiame pietinėje Jungtinės Karalystės pakrantėje. Prizo steigėjai taip pat apmokės kelionės išlaidas iki £1000 (~ €1130). Organizacija siekia plėtoti kūrybinius mainus su šokėjais ir tokiu būdu skatinti Lietuvos ir Jungtinės Karalystės bendradarbiavimą. Laimėtojai galės dalintis savo idėjomis su britų bei Rytų Europos bendruomenėmis, kitais šokio meno profesionalais, kurti naujus pasirodymus bei tobulinti esamus.

Lietuvos kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje Justė Kostikovaitė glaudžiai bendradarbiauja su Lietuvos kultūros institutu, scenos menų centru Menų spaustuvė bei Lietuvos šokio informacijos centru. Tikimasi, jog projektas paskatins Lietuvos šokio meno vystymąsi ir prisidės prie ilgalaikio Lietuvos ir Jungtinės Karalystės kultūrinio bendradarbiavimo.

Paraišką sudaro motyvacinis laiškas, gyvenimo aprašymas (iki 200 žodžių arba 1 min. trukmės video), CV bei internetinės nuorodos į kūrybos pristatymą. Motyvaciniame laiške (iki 400 žodžių ir/arba iki 5 min. trukmės video) svarbu atskleisti savo kūrybines ambicijas bei paaiškinti kaip stažuotė-rezidencija prisidės prie tolimesnio meninio tobulėjimo.

Paraiškos priėmamos iki rugsėjo 14 d. 17 val. (JK laiku) elektroniniu paštu jasmine@pdsw.org.uk

Daugiau informacijos – https://www.pdsw.org.uk/discovery-artist-call-out-2018-2019-lithuania/ 

 

Parašykite komentarą