Prezidentė pareiškė užuojautą dėl Kofi Ananno mirties

Šeštadienis, rugpjūčio 18 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė nuoširdžią užuojautą dėl iškilaus Ganos piliečio, diplomato ir Nobelio taikos premijos laureato, buvusio Jungtinių Tautų Generalinio Sekretoriaus Kofi Annano netekties.

Pasak Prezidentės, savo gyvenimą Kofi Annanas paskyrė darbui ginant žmogaus teises ir taiką visame pasaulyje. Tai lėmė jo ilgametę karjerą Jungtinėse Tautose, telkiant bendras tarptautines pastangas apsaugoti žmonių gyvybes daugelyje konfliktų, nelaimių ir skurdo paliestų pasaulio kraštų.

Atsakingas Kofi Ananno gyvenimo darbas, jo tikslas vadovaujant organizacijai sustiprinti ir įgalinti Jungtines Tautas efektyviau remti taiką ir humanitarines pastangas įvertinti Nobelio taikos premija.

Šalies vadovės užuojautos laiške Ganos Prezidentui Nana Akufo-Addo pabrėžiama, jog Kofi Annanas išliks ryškiu pavyzdžiu visiems pasaulio žmonėms, diplomatams ir Jungtinių Tautų pareigūnams, siekiantiems taikos, ginantiems žmogaus teises ir lygybę.

Lietuvos vadovė reiškia nuoširdžią užuojautą ir linki stiprybės Kofi Ananno šeimai ir artimiesiems, jo gausiems bendražygiams ir pasekėjams bei visiems Ganos žmonėms.

Parašykite komentarą