Mokslo metų pradžią Kėdainiai pasitinka susitvarkę

Kėdainių miesto ir rajono ugdymo įstaigos šiuos mokslo metus pasitiks ypatingai – sugrįžus po vasaros atostogų jų laukia džiugūs pokyčiai. Po beveik 20-ties metų sutvarkyta švietimo įstaigų aplinka, kuri tapo gražesnė, patrauklesnė ir saugesnė. Šiems darbams atlikti Kėdainių rajono savivaldybė iš savo biudžeto šiemet skyrė net 100 tūkst. eurų.

Kėdainių rajono meras Saulius Grinkevičius įvardijo, kad šios lėšos buvo reikalingos ne tik dėl grožio, bet ir dėl saugumo. Du dešimtmečius netvarkytų švietimo įstaigų aplinka ne tik atrodė neestetiškai, bet ir išsikraipiusios, aplūžusios, dar sovietinius laikus menančios plytelės kėlė grėsmę susižaloti.

„Vienoje gimnazijoje bei trijose progimnazijose, dviejų vaikų darželių teritorijose ne tik patiestos naujos, kai kur spalvotos trinkelių dangos, bet ir sutvarkyti laipteliai, privažiavimai neįgaliesiems, pasėta žolė. Tad ugdymo įstaigų kolektyvams belieka tik aplinką dar labiau papuošti. Tikiuosi, kad ryškius pokyčius pastebės į Rugsėjo 1-osios šventę susirinkusios įstaigų bendruomenės – mokytojai, mokiniai ir jų tėveliai“, – sakė S. Grinkevičius.

Švietimo įstaigų vadovai džiaugiasi, kad visi šie svarbūs aplinkos tvarkymo darbai sėkmingai užbaigti iki mokslo metų pradžios, nes esant geram orui įprastai Mokslo ir žinių dienos šventė vyksta lauke.

„Atnaujinta ir estetiškai sutvarkyta aplinka pozityviai nuteikia progimnazijos bendruomenę. Džiaugiamės, kad naujus mokslo metus pasitinkame kokybiškais ir laiku atliktais darbais“, – sakė J. Paukštelio progimnazijos direktorė Tereza Sotnik.

Kėdainių „Aušros“ progimnazijos direktorė Neringa Vaicekauskienė teigė, kad naujus mokslo metus jų įstaiga pasitinka puikiai nusiteikus.

„Per mokyklos 30-ies metų gyvavimo laikotarpį pirmą kartą vyksta ženklūs išorės ir vidaus atnaujinimo darbai. Dėka savivaldybės turime galimybę mokslo metų pradžios šventę surengti atnaujintame progimnazijos kieme. Pas mus nuolat didėjant mokinių skaičiui. Tokie pokyčiai labai svarbūs progimnazijos bendruomenei  – mokiniams, tėveliams ir mokytojams“, – kalbėjo N. Vaicekauskienė.

Šėtos gimnazijos direktorius Mindaugas Danilevičius pasidžiaugė, kad dėka rajono savivaldybės kuriamos patrauklios erdvės: mokiniai ir mokytojai mokysis šviesiose ir erdviose klasėse.

Per šiuos metus „Ryto“ ir J. Paukštelio progimnazijose bei Šėtos gimnazijoje nutiestos naujos trinkelių dangos, prieš pagrindinį įėjimą įrengtos vejos, atnaujintas kelio asfaltas. Lietuvos sporto universiteto Kėdainių „Aušros“ progimnazijoje prieš pagrindinį įėjimą atnaujinta betono trinkelių danga. Lopšelyje-darželyje „Pasaka“ išardyta sena asfaltbetonio danga ir įrengta betono trinkelių takelis bei veja, o lopšelyje-darželyje „Žilvitis“ atnaujinti bėgimo takeliai.

Kėdainių rajono meras S. Grinkevičius tikisi, kad kitais metais darbai bus pratęsti ir artimiausiu metu visos Kėdainių rajono švietimo įstaigos galės džiaugtis tvarkinga  ir saugia aplinka.

Parašykite komentarą