Spragėsių laboratorijoje net 50 netikėčiausių skonių

Spragėsių laboratorijoje net 50 netikėčiausių skonių

Jei iki šiol sunkiai apsispręsdavote, sūriais ar saldžiais spragėsiais palydėti vakarą prie TV, nuo šiol jūsų laukia dar didesnis pasirinkimo iššūkis. Rugsėjo 1-ąją duris atvėrusi „Popcorn Lab” stebinti žada net 50 skonių spragėsiais. Jų gamybos ir gardinimo cechas įsikūrė Vilniuje, „Ogmios mieste”, naujose, itin erdviose „Švenčių miesto” patalpose. Gardžiosios laboratorijos įkūrėjas Tomas Šiuipys prisipažįsta, kad idėją gaminti pačių netikėčiausių skonių spragintus kukurūzus parsivežė iš JAV. Iš ten pat atkeliavo ir speciali įranga, kamuoliuko formos spragėsius tobulai padengianti įvairiais gardžiais priedais ir maistiniais dažais. Būtent apvali spragėsio forma, skirtingai nuo „drugelio” formos kino teatrų spragėsių, labai tolygiai pasidengia karamele ar šokoladu. Tomas Šiuipys taip pat pabrėžia, kad jų kukurūzai išspraginti ir pagardinti nenaudojant jokių produktų su GMO bei transriebalų, tad mamos drąsiai gali jais vaišinti vaikų gimtadienio svečius.

Bet grįžkime prie skonių… „Popcorn Lab” įkūrėjas neabejoja, kad jų spragėsiai labiausiai pradžiugins vaikus: „Nuo klasikinių karamelinių, šokoladinių, bananinių, braškinių, apelsininių, vanilinių, „Bubble Gum”… iki teminių vienaragių, fėjų dulkių ir net „Frozen” su įvairiaspalviais pabarstukais, saldainiukais, šokoladu – stengsimės nepristigti fatazijos ir sukurti spragėsių, paskaninsiančių bet kokį teminį vaikų gimtadienį.” Tačiau žvelgiant į būsimąjį laboratorijos meniu, akivaizdu, kad čia spraginami kukurūzai bus vienas įdomiausių bei netikėčiausių užkandžių ir suaugusiajai auditorijai. Aštraus cinamono, sūrio, bekono su sūriu, čederio sūrio, parmezano su česnakais, barbekiu, picos, „Buffalo Breath” skonio, taip pat su krapais, actu ir druska, medumi ir garstyčiomis, Kajeno paprikomis – jau dabar norisi paragauti visų. O paragauti tikrai bus galima, nes Tomas pažada: „Pirmąjį savo veiklos mėnesį tikrai rengsime nemokamas degustacijas, kurių metu planuojame išdalinti 5000 litrų spragėsių”. O per dieną čia žadama pagaminti nuo 500 iki 2000 litrų spragintų kukurūzų.

„Popcorn Lab” savąjį pavadinimą žada pateisinti ir siūlydama eksperimentuoti bei savo skonius kurti patiems pirkėjams. „Kadangi spragėsius gaminame vietoje, pas mus užsukę pirkėjai galės čia pat susikurti būtent jiems patinkančių skonių derinį, pavyzdžiui, baltojo šokolado su mėlynėmis ar juodojo šokolado su aitriosiomis paprikomis. Mes patys taip pat esame pasirengę nesustoti ties 50 skonių ir gal net aplenkti specializuotas JAV spragėsių parduotuves, dažniausiai siūlančias pasirinkimą iš 100 skonių,” – planais dalijasi Tomas Šiuipys. Ne mažiau intriguoja ir Tomo idėja rengti mūšius nesūdytais spragėsiais. Tokių mūšių „ginklai” vėliau iškeliaus į gyvūnų prieglaudas, kur bus panaudoti šuniukų ėdalui.

Panašu, kad į erdvesnes patalpas persikėlusi šventinės atributikos parduotuvė „Švenčių miestas” nuo šiol smagiausioms šventėms galės pasiūlyti ne tik teminės atributikos ir dekoracijų, bet ir užkandžių. Neturėtų nuliūsti ir tie, kuriems jau dabar norisi paragauti originaliųjų spragėsių, tačiau gyvena jie ne Vilniuje. „Popcorn Lab” produkcijos greitai galima užsisakyti ir internetu tiesiai į namus ir net į kitą miestą. Gamintojas garantuoja, kad sandariai supakuoti spragėsiai gardūs ir traškūs lieka net dvi savaites.

Parašykite komentarą