Ministrė L. Ruokytė-Jonsson: „Šiauliai – didelio kultūrinio potencialo miestas“

Kultūros ministerija pasirengusi stiprinti kultūrinį bendradarbiavimą su šalies savivaldybėmis ir tikisi jų aktyvumo puoselėjant partnerystę kultūros srityje – apie tai kalbėta šiandieniniame kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson susitikime su Šiaulių miesto savivaldybės meru Artūru Visocku. Ministrė taip pat susitiko su Valstybinio Šiaulių dramos teatro ir Šiaulių „Aušros“ muziejaus vadovais.

Susitikimo metu meras padėkojo už investicijas į Šiaulių miesto kultūros objektus. Taip pat buvo aptartos Kultūros ministerijos bei savivaldybės bendradarbiavimo galimybės, kultūros prieinamumo skatinimas, paveldosaugos objektų priežiūros ir jų ateities klausimus. Pasak ministrės, Šiauliams labai svarbaus kultūros centro atnaujinimo projektas yra geras pavyzdys, kaip racionaliai peržiūrėjus ir įvertinus projekto vertę, jo sąnaudas galima sumažinti ketvirtadaliu. Šiaulių kultūros centro atnaujinimą planuojama baigti 2019 metais. Susitikimo metu buvo aptarti ir iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų ar Valstybės investicijų programos finansuojami Valstybinio Šiaulių dramos teatro bei Šiaulių „Aušros“ muziejui priklausančių Venclauskių namų atnaujinimo darbai, to paties muziejaus edukacijos centro modernizavimo galimybės.

„Šiauliai – didelio kultūrinio potencialo miestas, turintis įdomias vizijas ir ambicijas, kaip plėtoti ir paįvairinti kultūrines veiklas. Kultūros ministerija yra suinteresuota skatinti bendradarbiavimą su Šiaulių miesto savivaldybe, kad būtų plečiamas kultūros paslaugų prieinamumas ir skatinamas aktyvesnis žmonių įsitraukimas“, – teigė kultūros ministrė.

L. Ruokytė-Jonsson susitiko ir su Valstybinio Šiaulių dramos teatro vadovu Aurimu Žviniu, kuris supažindino, kaip vyksta baigiamasis viso teatro atnaujinimas, sprendžiami numatomų projektų finansavimo, koordinavimo klausimai. Pasak teatro vadovo, Kultūros ministerijos patvirtinta Profesionaliojo scenos meno veiklos nacionalinė programa turėjo daug teigiamos įtakos teatro repertuaro sudarymui. Į teatro kūrybinę veiklą įtraukti jauni menininkai, taip skatinant scenos meno kūrinių įvairovę.

Vizito metu Ministrė taip pat lankėsi Šiaulių „Aušros“ muziejuje ir susipažino su miestiečių pamėgta, muziejuje vykdoma, edukacine programa, aplankė Fotografijos muziejaus ekspoziciją.

Šiandien ministrės taip pat dalyvaus kasmetinės miesto šventės renginiuose ir atidarys tarptautinį festivalį „Big Band Festival Šiauliai 2018“.

Parašykite komentarą