Akademiko Antano Kudzio auditorijos atidarymas

Renginio tipas: Akademiko Antano Kudzio auditorijos atidarymas
Renginio data: Trečiadienis, 2018 m. rugsėjo 12 d.
Renginio pradžia: 16:00
Renginio pabaiga: Trečiadienis, 2018 m. rugsėjo 12 d.
Renginio vieta: 01 auditorija, I auditorinis korpusas (SRA-I), Saulėtekio al. 11, Vilnius

Rugsėjo 12 d. (trečiadienį) 16 val. kviečiame Jus į akademiko Antano Kudzio auditorijos atidarymą, kuris vyks Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU).

A. Kudzys – habilituotas technikos mokslų daktaras, profesorius, Lietuvos mokslų akademijos tikrasis narys, Valstybinės premijos laureatas, Budapešto technikos universiteto garbės daktaras. Jam suteiktas Lietuvos nusipelniusio statybininko garbės vardas, Lietuvos nusipelniusio mokslo ir technikos veikėjo garbės vardas, paskirtos dvi Valstybinės mokslo ir technikos premijos, profesorius išrinktas Lietuvos mokslų akademijos (MA) tikruoju nariu, kartu su bendraautoriais užpatentavo keturis išradimus.

Profesorius gilinosi į konstrukcijų mechanikos stochastiškąsias problemas, už darbus šioje srityje Budapešto technikos universitetas jam suteikė garbės daktaro vardą, o Kembridžo tarptautinių biografijų centras A. Kudzį įrašė į įžymiausių XXI amžiaus intelektualų sąrašą.

A. Kudzys buvo ne tik gabus mokslininkas, bet ir sportininkas: žaidė krepšinį universiteto akademiniame sporto klube (ASK), buvo „Žalgirio“ krepšinio komandos ir Lietuvos krepšinio rinktinės narys, jam buvo suteiktas SSRS krepšinio sporto meistro vardas, LSD „Žalgiris“ garbės nario vardas. Talentingas mokslininkas ir krepšininkas už nuopelnus Lietuvos sportui taip pat apdovanotas Kūno kultūros ir sporto departamento prie LR Vyriausybės Sporto garbės komandoro ženklu.

Auditorijos atidaryme dalyvaus Arkivyskupas Gintaras Grušas, Lietuvos mokslų akademijos prezidentas Jūras Banys, akademiko A. Kudzio mokinys prof. dr. Antanas Šapalas ir kt.

Renginio pradžia – 16:00 val., planuojama trukmė – 1 val. Lauksime Jūsų 01 auditorijoje, I auditoriniame korpuse (SRA-I), Saulėtekio al. 11, Vilnius.

Parašykite komentarą