Prezidentė priėmė Nyderlandų ambasadorės skiriamuosius raštus

Pirmadienis, rugsėjo 10 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Nyderlandų Karalystės ambasadorės Bonny Pascalle Evelyne Horbach skiriamuosius raštus ir aptarė dvišalius ir tarptautinius ryšius, šalių karinį ir ekonominį bendradarbiavimą bei kitus aktualius klausimus.

Susitikime Prezidentė su naująja ambasadore kalbėjo apie NATO priešakinių pajėgų vaidmenį stiprinant regiono gynybą ir atgrasymą. Lietuvoje dislokuotame Aljanso batalione tarnybą atliekantys Nyderlandų kariai, kartu su Vokietija sudarantys priešakinių pajėgų branduolį, taip pat aktyviai prisijungia ir prie šalies vadovės inicijuotos socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“. Olandija taip pat prisijungė prie Lietuvos vadovaujamos PESCO darbo grupės, kurios tikslas – sukurti greitojo reagavimo kibernetines pajėgas.

Susitikime aptartos bendradarbiavimo galimybės informacinių technologijų, atsinaujinančios energetikos ir suskystintųjų gamtinių dujų sektoriuose, taip pat aukštos pridėtinės vertės investicijų į Lietuvą pritraukimas. Lietuvos ir Nyderlandų prekyba pernai išaugo 26 procentais.

Ambasadorė karjerą Nyderlandų Užsienio reikalų ministerijoje pradėjo 2002 m., dirbo ambasadose Tailande ir Irake, Europos Sąjungos reikalų ministro atstove spaudai, vadovavo URM Personalo departamentui. Prieš paskyrimą Lietuvoje ėjo generalinės konsulės Keiptaune pareigas.

Parašykite komentarą