Seimo narys A.Butkevičius: kokios interesų grupės siekia sužlugdyti stambius milijoninius Vilniaus ir Kauno jėgainių projektus?

Seimo Nacionalinio saugumo gynybos komiteto narys, LSDD frakcijos narys Algirdas Butkevičius rugsėjo 20 d. kreipėsi į Valstybės saugumo departamento direktorių Darių Jauniškį, prašydamas įvertinti ir pateikti informaciją apie visas prieš valstybės interesus neteisėtai veikiančias ir grėsmę šalies nacionaliniam saugumui keliančias Vilniaus ir Kauno jėgainių projektais suinteresuotas grupes.

Seime jau ilgą laiką svarstomos atliekų tvarkymo įstatymo pataisos ir šį kartą sukėlė audringas diskusijas tarp Seimo narių dėl Vilniuje ir Kaune statomų atliekų deginimo jėgainių. Įstatymas uždraustų atliekų deginimo jėgaines statyti arčiau nei 20 km atstumu nuo gyvenamųjų teritorijų. Parlamentaro A.Butkevičiaus teigimu, Europos Sąjungos šalių praktika rodo, kad atliekų deginimo įrenginiai statomi miestų teritorijose ir jie yra šiuolaikiški, nedarantys žalos aplinkai, tad toks įstatymo projektas, kuris svarstomas Seime, yra tik įrankis, siekiant sužlugdyti jėgainių statybas.

Butkevičiaus teigimu, šiuo klausimu egzistuoja gerokai daugiau interesų grupių, tad būtina gauti iš Valstybės saugumo departamento visapusišką informaciją apie suinteresuotas grupes.

„Seimo narys V. Bakas teigia, kad jam gerai žinomos trys stambios interesų grupės, kurių pastangomis buvo inicijuoti minėti projektai, ir kad jis yra kreipęsis į Valstybės saugumo departamentą, prašydamas pateikti apie jas informaciją. Manau, kad turi būti įvertintos ir atskleistos visos Vilniaus ir Kauno jėgainių projektais suinteresuotos grupės, t. y., ir tos, kurios siekia minėtų projektų sustabdymo. Turi būti įvertinta, kad šioms interesų grupėms pasiekus savo tikslų, valstybė patirtų šimtamilijoninius nuostolius bei reputacinę žalą“,- sakė A. Butkevičius.

Parašykite komentarą