Tarptautinė konferencija „Lietuvos kurčiųjų draugijos 80-metis: žvilgsnis į praeities, dabarties ir ateities iššūkius ir galimybes“

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Pirmadienis, 2018 m. rugsėjo 24 d.
Renginio pradžia: 00:00
Renginio pabaiga: Pirmadienis, 2018 m. rugsėjo 24 d.
Renginio vieta: Seimo Kovo 11-osios Akto salėje

2018 m. birželio 21 d. pranešimas žiniasklaidai

Rugsėjo 24 d., pirmadienį, 10 val. Kovo 11-osios Akto salėje (Seimo I rūmai) vyks tarptautinė konferencija „Lietuvos kurčiųjų draugijos 80-metis: žvilgsnis į praeities ir ateities iššūkius ir galimybes“. Sveikinimo žodį tars Seimo narė Raminta Popovienė.

Konferencija Seime organizuojama minint Lietuvos kurčiųjų draugijos 80-metį ir siekiant sutelkti Lietuvos ir pasaulines kurčiųjų organizacijas. Pagrindinis tikslas – integruojant gestų kalba bendraujančius žmones į visuomeninį gyvenimą.

Konferencijoje dalyvaus 4 užsienio organizacijų atstovai: Pasaulinės kurčiųjų federacijos (WFD), Europos kurčiųjų asociacijos (EUD), Europos kurčiųjų jaunimo asociacijos (EUDY), Europos Gestų kalbos vertėjų forumo (EFSLI). Užsienio specialistai pristatys savo pranešimus, po kurių Lietuvos valstybinių institucijų ir organizacijų atstovai kvies diskutuoti kokias gerąsias patirtis galima įdiegti Lietuvos sistemoje.

Renginys vyks su vertimu į / iš lietuvių ir anglų kalbas.

Renginio programa.

Renginys bus tiesiogiai transliuojamas internetu ir televizijos programa „Seimas – tiesiogiai“, taip pat Seimo „YouTube“ paskyroje.

Parašykite komentarą