Prezidentė išlydėjo Popiežių Pranciškų

Antradienis, rugsėjo 25 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė išlydėjo Popiežių Pranciškų. Su valstybiniu vizitu Baltijos šalyse viešėjęs Šventasis Tėvas visą laiką gyveno Vilniuje. Šiandien jis išskrenda į vienos dienos vizitą Estijoje, o po to – į Romą.

Prezidentė padėkojo Popiežiui už dėmesį Lietuvai, šilumą žmonėms ir įkvepiantį žodį, kuris ilgam išliks kiekvieno širdyje.

Pasak šalies vadovės, šis vizitas buvo didelė dovana valstybės atkūrimo šimtmetį mininčiai Lietuvai, visiems žmonėms. Požiūris į Lietuvą, kad mes galime būti netgi šviesos pavyzdžiu, rodo, kad turime labiau pasitikėti savimi labiau save vertinti. Tai suteikia daug pasitikėjimo ir tikėjimo Lietuvos ateitimi ir žmonėmis.

Atsisveikinimo proga Prezidentė padovanojo Popiežiui fotografijų albumą, kuriame įamžintos gražiausios Vilniaus bažnyčios.

Kartu su Prezidente Popiežių išlydėjo Katalikų bažnyčios atstovai ir keli šimtai savanorių, kurie padėjo organizuoti vizito renginius. Jie padovanojo Šventajam Tėvui savanorio marškinėlius.

Prezidentė taip pat dėkoja Lietuvos žmonėms, savanoriams, valdžios institucijoms, policijai, apsaugos darbuotojams, visiems, kurie dalyvavo, kurie prisidėjo prie daugiatūkstantinių susitikimų sėkmės. Pasak šalies vadovės, Lietuva pasirodė kaip subrendusi valstybė, gebanti puikiai organizuoti tokio lygio vizitus.

Popiežiaus vizitas sulaukė didelio visuomenės dėmesio. Kaune šv. Mišiose dalyvavo daugiau kaip 100 tūkst. žmonių, Vilniuje su Popiežiumi susitikti atėjo per 30 tūkst. jaunimo, žmonės dalyvavo renginyje S. Daukanto aikštėje, būriavosi visuose maršrutuose, kuriais važiavo Šventasis Tėvas.

Parašykite komentarą