Seime vyks diskusija apie depozito pakuočių surinkimo ir užstato grąžinimo kaimo vietovėse galimybes

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Pirmadienis, 2018 m. spalio 1 d.
Renginio pradžia: 11:00
Renginio vieta: Konstitucijos salė, Seimo I rūmai

Spalio 1 d., pirmadienį, 11 val. Konstitucijos salėje (Seimo I r. ) Seimo narės Virginijos Vingrienės iniciatyva vyks apskrito stalo diskusija „Automatizuoto pakuočių rinkimo kaimo vietovėse galimybės“, kurios metu bus aptarta, kaip tobulinti depozitinių pakuočių surinkimo ir užstato grąžinimo kaimuose klausimą, diskutuojama apie dabartinės depozito sistemos problemas, ekonominius sistemos išplėtimo stipraus alkoholio tara aspektus ir tikėtiną naudą. Taip pat renginyje bus siekiama pasidalyti inovatyviomis idėjomis, pvz.: mobiliųjų taromatų naudojimą.

„Ši diskusija, manau, taps erdve pagrįstai kritikai ir kompromisų paieškoms tarp atliekų tvarkymo sektoriaus veikėjų, kurie retai gauna progą susėsti prie vieno stalo“, – sako renginio iniciatorė, Seimo Aplinkos apsaugos komiteto narė V. Vingrienė.

Į diskusiją pakviesti Aplinkos ministerijos ir užstato sistemų administratorių atstovai, kooperatyvų sąjungos nariai, kiti su pakuočių surinkimo rinka susiję asmenys ir ekspertai.

Registracija į renginį vykdoma iki rugsėjo 28 d. 12 val. el. p. valentinas.zemgulys@lrs.lt. Įėjimas į Seimo rūmus tik su asmens tapatybę patvirtinančiu dokumentu.

 

Parašykite komentarą