Seime bus diskutuojama apie socialinę globą ir slaugą senyvo amžiaus asmenims

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Pirmadienis, 2018 m. spalio 1 d.
Renginio pradžia: 11:00
Renginio vieta: Seimo III rūmų 220 salėje, 2 aukštas.

Spalio 1 d., pirmadienį, 11 val. Kazimiero Antanavičiaus salėje (Seimo III r.) vyks Seimo narės Agnės Bilotaitės inicijuojama diskusija apie socialinės globos ir slaugos teikimą senyvo amžiaus asmenims.

Siekiant atkreipti dėmesį į Lietuvoje aktualias senyvo amžiaus žmonių problemas, bus diskutuojama apie skaidrų patekimą į socialinės globos ir slaugos įstaigas, galiojančią patekimo tvarką, teikiamas socialines paslaugas. Viena pagrindinių temų, įnešančių daug neaiškumo ir sumaišties, – ilgos eilės ir laisvų vietų skaičius globos institucijose, bendros informacijos pateikimas laukiantiesiems. Todėl bus kalbama apie nusistovėjusios tvarkos permainas, ieškoma naujų sprendimų, suteiksiančių senoliams galimybę lengviau patekti į globos įstaigas.

Diskusijoje dalyvaus ministerijų, savivaldybių institucijų, pagyvenusių asmenų asociacijos ir kitų institucijų atstovai.

Seimo narė A. Bilotaitė nori atkreipti dėmesį, kad dėl demografinio šalies senėjimo kylančios problemos šiuo metu yra itin svarbios. Statistikos departamento duomenimis Lietuvoje pagyvenusių asmenų skaičius sudaro penktadalį nuolatinių valstybės gyventojų, o pagal pateiktus Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenis, laukiančiųjų patekti į socialinės globos įstaigas skaičius siekia beveik 600 asmenų. Tikėtina, kad šis skaičius ateityje augs.

Visame pasaulyje spalio 1 d. minima pagyvenusių žmonių diena, todėl šia proga kviečiame diskutuoti apie problemas, susijusias su globos įstaigų bei slaugos ligoninių galimomis korupcijos apraiškomis.

Diskusija bus tiesiogiai transliuojama internetu ir televizijos programa „Seimas – tiesiogiai“, taip pat Seimo „YouTube“ paskyroje.

Registracija vykdoma iki rugsėjo 28 d. 8 val. el. p. ausra.mazone@lrs.lt. Visi lankytojai į Seimą patenka su asmens tapatybę patvirtinančiu dokumentu.

 

 

Parašykite komentarą