Klaipėdos choras „Aukuras“ ir solistai Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje atliks Antonio Salieri „ Requiem“.

Renginio tipas: koncertas
Renginio data: Sekmadienis, 2018 m. lapkričio 4 d.
Renginio pradžia: 16:00
Renginio pabaiga: Sekmadienis, 2018 m. lapkričio 4 d.
Renginio vieta: Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje.

„Atminties giesmė“

Klaipėdos choras „Aukuras“

Meno vadovas Alfonsas Vildžiūnas

Solistai: Rasa Ulteravičiūtė (sopranas), Lina Lukauskienė (altas), Tadas Jakas (tenoras), Valdas Kazlauskas (bosas), Laura Gedgaudaitė (vargonai)

Dirigentas Arūnas Pečiulis (Lietuva–Austrija)

Programa: Antonio Salieri – Requiem

 

Nemokamai

 

„Austrų klasicizmo kompozitorius Antonio Salieri buvo savo garsiojo tautiečio Wolfgango Amedeuso Mozarto bendraamžis. Jo Requiem sukurtas tuo pačiu laikotarpiu, kaip ir visiems gerai žinomas Mozarto Requiem.  Jis net stilistiškai artimas Mozarto gedulingoms mišioms ir labai gražus, tačiau dauguma jo nėra girdėję. Lietuvoje jis dar nė karto nebuvo atliktas“,  teigia Alfonsas Vildžiūnas. Antonio Salieri  Requiem jo vadovaujamas Klaipėdos choras „Aukuras“ ir solistai atliks Šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje Vėlinių laikotarpiu. Tai bus prasminga „Atminties giesmė“ visiems, kurių nebėra tarp mūsų.

Kūrinį diriguos Salieri ir Mozarto mieste Zalcburge gyvenantis ir aktyviai koncertuojantis dirigentas Arūnas Pečiulis. Jis yra kilęs iš Klaipėdos, čia baigė S. Šimkaus konservatoriją. Vėliau dirigentas studijavo Zalcburge ir pasiliko ten gyventi. Jau daug metų Arūnas vadovauja „Salzburger Liedertafel“ dainininkų sambūriui, kitiems šio miesto meno kolektyvams, tačiau mielai grįžta koncertuoti į Lietuvą.

 

Parašykite komentarą