Premjeras su mokytojais aptarė švietimo sistemos aktualijas

Ministras Pirmininkas Sauliaus Skvernelis Mokytojo dienos išvakarėse susitiko su 2017-ųjų metų „Metų mokytojo“ bei Ministro Pirmininko globojamų „Inovatyviausių mokytojų apdovanojimų“ laureatais.

Premjeras sveikino pedagogus artėjančios Mokytojo dienos proga ir išreiškė įsitikinimą, kad inovatyviausi mokytojai visų pirma užtikrina švietimo kokybę Lietuvoje, prisideda prie modernios šalies ateities kūrimo.

„Esate išskirtiniai mokytojai, norisi pasakyti trumpai ir paprastai – ačiū už tai, kad esate. Tam, kad judėtume į priekį, visada kažkam reikia stovėti priekyje. Ir tai nėra lengva, dažnai pritrūksta palaikymo. Todėl džiaugiuosi ir dėkoju, kad turite ryžto būti šiais vedliais“, – sakė premjeras.

Susitikimo metu mokytojai atvirai dalinosi savo mintimis apie švietimo aktualijas, ypač daug dėmesio skirta mokytojų etatinio darbo apmokėjimui. Mokytojai pasidalino savo mokyklų patirtimis. Pavyzdžiui, pradinių klasių mokytoja Vitalija Lukavičienė, dirbanti Plungės rajone, pasakojo, kaip jų mokykloje visi mokytojai kartu diskutavo apie atlyginimus, priėmė bendrus sprendimus.

Geografijos mokytojas Simonas Šabanovas diskusijos metu kreipėsi į pačius mokytojus: „Mums patiems, mokytojams, reikia pasakyti, kad esame prestižinė bendruomenė. Manęs ateinant čia žurnalistai paklausė: „Tai koks mano atlyginimas?“ O aš atsakiau: „Aš didžiuojuosi, kad esu mokytojas“. Nuo to turi prasidėti mūsų pokalbis. Ir mums, mokytojams, reikia tai pasakyti patiems.“

Parašykite komentarą