Žinomi Lietuvos muzikantai: visada gera groti Klaipėdos publikai

Nors didžiąsias muzikos grupes dažniau pritraukia sostinės scenos, žinomų lietuvių muzikos grupių vokalistai negaili pagyrų naujai scenai uostamiestyje. „Golden Parazyth“ ir „Colors of Bubbles“ vokalistai tvirtina, kad rekonstruota alaus darykla Klaipėdoje „Švyturys Brewery“ miestui atnešė ilgai lauktų naujų vėjų, o darykloje esančio gastrobaro šeimininkai džiaugiasi klaipėdiečių svetingumu.

Rekonstruotos alaus daryklos patalpose įsikūrusiame gastrobaro „Švyturys Bhouse“ šeimininkai čia yra numatę daug veiklų ir kultūrinių renginių. Viena iš pirmųjų „Švyturys Brewery“ daryklos sceną išbandyti jau spėjo žinoma grupė „Golden Parazyth“. Jos vokalistas Giedrius Širka tvirtina, kad nors Klaipėdoje koncertuoja retai, čia groti jausmas – nuostabus.

„Klaipėdos publika kitokia, ji sugeria kiekvieną muzikos garsą, tai čia irgi labai jautėsi. Apskritai, jausmas buvo lyg grojant gerame Vakarų Europos bare“, – sako „Golden Parazyth“ vokalistas. „Kaip Lietuvos pilietis, dar labai džiaugiuosi, kad tokia vieta atsirado ne Vilniuje, o mūsų nuostabiame uostamiestyje, kuris jau buvo primirštas. Ir tai viena iš tokių vietų, kur gali skleistis ne tik muzika, bet ir kitos meno šakos.

Aš manau, kad gastrobaro šeimininkai yra savo srities profesionalai ir labai gerai jaučia miesto pulsą. Jie turi nuostabią vietą ir infrastruktūrą, todėl linkiu nebijoti didelių projektų, o susidūrus su iššūkiais – kantrybės. O klaipėdiečiams – mylėti, gerbti ir palaikyti šią vietą“, – linki G. Širka.

Kitos žymios grupės „Colours of Bubbles“ vokalistas Julijus Aleksovas taip pat džiaugiasi, kad klaipėdiečiai turi naują, itin kokybišką ir gerą vietą savo mieste. Julijus pritaria, kad groti pajūryje visada būna be galo gera. 

„Man asmeniškai Klaipėda tapo labai artima, nes dabar čia gyvenu ir, tiesa, visai netoli „Švyturys Brewery“. Todėl čia groti jausmas buvo puikus, publika žinojo mūsų dainas ir dainavo kartu, priėmė labai šiltai. Bet Klaipėdoje kitaip ir negali būti“, – kalba J. Aleksovas.

„Užsidarius „Kaštonui“, Klaipėdoje liko vos viena kita gyvos muzikos vieta, jų išties trūko. Bet „Kaštono“ šeimininkai dabar laiko „Švyturys Bhouse“ gastrobaro vairą, todėl net nereikia jiems nieko linkėti. Ir taip neabejoju, kad „Švyturys Brewery“ tikrai atgaivins miesto kultūrinį gyvenimą ir gerokai padidins renginių bei kokybiškų koncertų skaičių“, – įsitikęs „Colours of Bubbles“ vokalistas.

Dar iki oficialaus atidarymo pirmąjį rugsėjo savaitgalį daryklą jau buvo aplankę virš 7tūkstančių žmonių, o vienu metu koncertų klausytis gali net virš pusės tūkstančio svečių. Viena iš gastrobaro „Švyturys Bhouse“ šeimininkių Martyna Feser sako, kad per mėnesį po atidarymo savaitgaliais darykloje apsilankė dar daugybė žmonių ir nuotaika vyrauja puiki.

„Esame dėkingi Klaipėdai už svetingą priėmimą, pirmasis mėnesis pateisino visus lūkesčius, o mes labai stengiamės kurti gerą atmosferą ir toliau“, – džiaugiasi M. Feser.

Parašykite komentarą