Mokytojai semsis žinių renginyje „In Memoriam Adolfui Ramanauskui-Vanagui“

Renginio tipas: Edukacinis
Renginio data: Penktadienis, 2018 m. spalio 12 d.
Renginio pradžia: 10:30
Renginio pabaiga: Penktadienis, 2018 m. spalio 12 d.
Renginio vieta: Merkinė

2018-tieji – vieno iš partizanų vadų Adolfo Ramanausko-Vanago metai. Siekiant pagerbti šią Lietuvai ir jos žmonėms svarbią istorinę asmenybę, atidavusią visas jėgas dėl meilės savo šaliai, Lietuvos vaikų ir jaunimo centras jau šį penktadienį mokytojus sukvies į renginį „In Memoriam Adolfui Ramanauskui-Vanagui“. Kartu įprasmins 100-ąsias partizano gimimo metines, skatins sužinoti ir patirti tai… kas buvo išgyventa.

Renginys vyks 2018 m. spalio 12 d., Merkinėje.

Jo metu tylos minute bus pagerbtas Adolfo Ramanausko-Vanago ir visų už laisvę kovojusių partizanų atminimas. Sveikinimo žodį tars partizano dukra Auksė Ramanauskaitė-Skokauskienė, krašto apsaugos viceministras Vytautas Umbrasas bei Varėnos savivaldybės meras Algis Kašėta.

Vyks konferencija, kurioje pranešimus skaitys ir savo įžvalgomis, kaip istorinis pasakojimas gali prisidėti prie mokinių tautinės savivertės, dalinsis žinomi Lietuvos istorikai ir archeologai. Tarp jų archeologas, Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto doc. dr. Gintautas Vėlius, Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro specialistai dr. Dalius Žygelis bei Dalius Stancikas.

Išklausius pranešimus, sukvies ekskursija „Partizanų takais“. Čia mokytojai susitiks su buvusiu partizanu Juozu Jakavoniu-Tigru. Taip pat aplankys Dainavos apygardos partizanų vadavietę, Kasčiūnų k. Jakavonių sodyboje įrengtą slėptuvę-bunkerį, kuriame 1945 m. birželį – 1946 m. liepą gyveno ir dirbo tuometinis Dainavos apygardos Merkio rinktinės vadas Adolfas Ramanauskas-Vanagas.

Daugiau informacijos:

el. p. Ieva.Giniotyte@lvjc.lt, mob. 8 685 15 129,

www.lvjc.lt/in-memoriam-adolfui-ramanauskui-vanagui

Parašykite komentarą