Po ilgų diskusijų – finišo tiesioji Audito komitete

Audito komitetas spalio 10 d. posėdyje pritarė Finansinių ataskaitų audito ir energetikos bei geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įmonių veiklą reglamentuojančių įstatymų pataisoms, kuriose numatyti aiškesni reikalavimai audito įmonių atliekamoms reguliuojamosios veiklos ataskaitų ir reguliavimo apskaitos sistemos patikroms, kas padės užtikrinti tinkamą ir objektyvų šių įmonių sąnaudų pagrindimą ir vartotojų mokamų kainų pagrįstumą.

Nauji reikalavimai auditoriams ir audito įmonėms, atliekant energetikos bei geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įmonių reguliuojamosios veiklos ataskaitų ir reguliavimo apskaitos sistemos patikras, būtų taikomi nuo 2019 m. sausio 1 d. prasidedančio finansinio laikotarpio. Taip pat, siekiant užtikrinti atliekamų reguliuojamosios veiklos patikrų kokybę, paskirta institucija, kuri būtų atsakinga už reguliuojamosios veiklos patikros kokybės tyrimą – Audito, apskaitos, turto vertinimo ir nemokumo valdymo tarnyba prie Finansų ministerijos.

Įstatymų projektų rengimą inicijavo Audito komitetas (2017 m. sprendimas), kurių rengimas ir derinimas ministerijose užsitęsė ilgiau nei metus.

Įstatymų projektų svarstymas Seimo posėdyje numatytas 2018 m. spalio 18 dieną.

Parašykite komentarą