Švietimo ir mokslo komitetas pritarė trumposios pakopos įtraukimui į Lietuvos studijų sistemą

Seimo Švietimo ir mokslo komitetas šiandien posėdyje pritarė Mokslo ir studijų įstatymo Nr. XI-242 52 ir 53 straipsnių pakeitimo įstatymo projektui Nr. XIIIP-741 (2).

Projektu į studijų sandaros sistemą būtų įtraukiama trumpoji pakopa – aukštojo mokslo studijų pakopa profesinei kvalifikacijai pagal Lietuvos kvalifikacijų sandaros penktąjį lygį įgyti.

Seimo nariai Eugenijus Jovaiša ir Edmundas Pupinis pasiūlė tikslinti ne tik 52 ir 53 straipsnius, bet sureguliuoti visą sistemą, tai yra, įvesti trumposios pakopos sąvoką (patikslinti 4 str.), aptarti, kaip akredituojamos studijų programos (48 str.), kaip įforminamas trumposios pakopos baigimas (58 str.), kokie keliami reikalavimai stojantiems į trumpąją pakopą (59 str.), aptarti trumposios pakopos studijų apmokėjimą valstybės biudžeto lėšomis (77 str.), galimybę trumposios pakopos studijose studijuoti nemokamai (78 str.), galimybę gauti kompensaciją sumokėjus už trumposios pakopos studijas (79 str.), galimybę gauti ir skirti stipendijas bei kitą paramą (82 str.).

Komitetas pritarė projektui bendru sutarimu. Projektui dar turi pritarti Seimas.

Parašykite komentarą