Prezidentė priėmė Slovakijos ambasadoriaus skiriamuosius raštus

Penktadienis, spalio 12 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Slovakijos Respublikos ambasadoriaus Ladislavo Babčano skiriamuosius raštus.

Šalies vadovė pabrėžė, kad Lietuva ir Slovakija aktyviai bendradarbiauja Europos Sąjungoje bei NATO. Su ambasadoriumi buvo kalbama svarbiausiais dvišalės, bendros europinės darbotvarkės – bendrijos biudžeto ir migracijos, taip pat gynybos klausimais.

Anot Prezidentės, Lietuva vertina Slovakijos indėlį prisidedant prie priešakinių pajėgų bataliono Baltijos regione. Šiuo metu šios šalies kariai dislokuoti Latvijoje. Susitikime aptarti ir išorinių sienų saugumo bei trečiųjų šalių paramos klausimai, taip pat nauji ES sankcijų mechanizmai, skirti reaguoti į kibernetinius išpuolius ir žmogaus teisių pažeidimus.

Diplomatas Užsienio reikalų ministerijoje dirba nuo 2003 m., yra dirbęs ambasadoje Kanadoje, 2010–2014 m. ėjo ambasados Rygoje vadovo pareigas. Prieš paskyrimą buvo Užsienio reikalų ministro kabineto direktoriumi. Ambasadorius reziduoja Rygoje.

Parašykite komentarą