Seimo Pirmininkas su oficialiu vizitu vyksta į Izraelio Valstybę

Spalio 15–18 dienomis Seimo Pirmininko Viktoro Pranckiečio vadovaujama delegacija su oficialiu vizitu vyksta į Tel Avivą ir Jeruzalę (Izraelio Valstybė).

„Džiaugiamės intensyvėjančiu politiniu bendradarbiavimu ir parlamentų ryšiais. Izraelis yra Lietuvos strateginis partneris regione. Labai vertiname ryšius su jūsų šalimi ir žydų bendruomene visame pasaulyje. Mus sieja glaudus istorinis ryšys ir bendra orientacija į aukštųjų technologijų vystymą,“ – prieš vizitą sako parlamento vadovas.

Spalio 16 d., antradienį, vyks Seimo Pirmininko V. Pranckiečio susitikimas su Izraelio Valstybės Kneseto Pirmininku Juliu Joeliu Edelšteinu (Yuli-Yoel Edelstein). Taip pat numatytas Seimo delegacijos susitikimas su Kneseto Parlamentinės draugystės grupės nariais, Izraelio Valstybės lietuvių bendruomene „Nerija“, apsilankymas Pasaulio žydų diasporos muziejuje Beit Hatfutsot.

Oficialaus vizito programoje ir susitikimas su Kneseto Užsienio reikalų ir gynybos komiteto pirmininku Aviu Dichteriu (Avi Dichter) bei opozicijos lydere Tzipi Livni.

Spalio 17 d., trečiadienį, Seimo Pirmininkas lankysis Jadvašemo muziejuje, kur padės vainikus holokausto aukoms atminti ir pasirašys Garbės svečių knygoje.

Parlamento vadovas dalyvaus Vilniaus geto likvidavimo 75–ųjų metinių paminėjimo ceremonijoje ir susitiks su Lietuvos žydų išeivių organizacijomis Izraelyje: Žydų išeivių iš Vilniaus miesto ir jo apylinkių draugija, Lietuvos žydų Izraelyje draugija ir Lietuvos žydų išeivių draugija „Israelita“.

Taip pat vizito metu numatytas Seimo delegacijos susitikimas su Palestinos Ministru Pirmininku Ramiu Al Hamdala (Rami Al-Hamdallah).

Su Seimo Pirmininku į Izraelio Valstybę vyksta Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas, Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Juozas Bernatonis ir Seimo narys Emanuelis Zingeris.

Tai antras Seimo Pirmininko vizitas Izraelyje (2000 m. šioje valstybėje lankėsi tuometinis Seimo Pirmininkas Vytautas Landsbergis).

Parašykite komentarą